1 Haziran 2022 Çarşamba

Hermes- Eau Des Merveilles Bleue EDT / 2016

 















Hermes- Fransız moda şirketidir. Şimdi Hermes- Eau Des Merveilles Bleue isimli parfümü değerlendiriyoruz. Aromatik bitkiler, baharatlar, odunsu notalar, tütün, vanilya, tütsü, deri, reçineler ve yosun notaları barındırıyor. Tuzlu, sucul, denizel, ferah, keskin, yumuşak, tozlu, hafifçe sabunsu, sıcak, kremsi, tatlı, şekerli ve yapay esintiler sunuyor. Odunsu- akuatik- mineral grupta gösteriliyor.

Deniz notaları, odunsu ve paçuli gibi üstünkörü aromalar açıklanmış. Biz buna çok sayıda ilave yapacağız. 

Hermes- Eau Des Merveilles Bleue isimli parfüm, tuzlu deniz suyu aromalarıyla açılmakta. Bu aromaların içinde yosunlar, reçineler ve aromatik otlar karışmış ve harmanlanmış : Deniz yosunu, çam reçinesi, kasnı otu sakızı ve özellikle yeşil kokan nane- rezene bunlar arasında sayılabilir. Bu bölüm ferah, yumuşak ve hafifçe sabunsu rayihalarla belirlenmekte. Ancak açılışta bir şey daha dikkatimi çekti : Çam reçinesi ve kasnı otu gibi keskin aromaların yanında, onlara eklemlenmiş biçimde ferah bir tozlu deri notasının olduğunu zannediyorum. Daha sonra sıcak, tatlı, şekerli, kremsi ve yapay aromalar geçilecektir : Biber- kakule tarzında yumuşak baharatlar, tütün- vanilya- tütsü çizgisinde konumlanan sıcak ve kremsi gurme tarza yakın aromalar ve gene odunsu notaları temsilen kremsi paçuli hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor ve sona geliniyor.

Hermes- Eau Des Merveilles Bleue- önce denizel- sucul- tuzlu aromatik otlar ve yosunlarla kaliteli bir aromatik- yeşil kolonya gibi başlıyor. Devamında baharatlı- vanilyalı- odunsu parfüm biçimine giriyor. Açılış gayet ferah, yumuşak ve uyumlu notalarla beğeni kazanıyor. Fakat devamında özellikle tütün- vanilya- paçuli ekseninde şekerli, kremsi ve yapay koktuğu için, burun ve zihin algısını zorlayacak hale geliyor. Tene dengeli sıkmak ( üç- dört fıs ) şarttır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştikten sonra, fark edilirliği belirgin biçimde dışarıya karşı saldırgan ve güçlüdür. Gene parfümün ikinci bölümündeki, baharatlı ve gurme tarzı andıran tonlamalar kalıcılığı da etkili olarak pekiştiriyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığa ulaşmakta. Açılıştaki aromatik- yeşil aromalara aldanmadan, dikkatli kullanılması gerekiyor. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine ve dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerine yönelik olarak düşünmelisiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder