13 Haziran 2022 Pazartesi

Thierry Mugler- A Men Pure Tonka EDT / 2016



























Thierry Mugler- Fransız moda firmasıdır. Thierry Mugler- A Men Pure Tonka ( Saf Tonka ) ismini taşıyan parfümün incelemesine geçiyorum. Tatlı- şekerli hissiyat baskındır. Tozlu, keskin, metalik ve sıcak esintiler de bunu destekliyor. Gurme aromalar ( tonka fasülyesi, vanilya, kakao ve kahve ) baskındır. Aromatik otlar da buna yardımcıdır. Markanın kendi tanımlamasıyla oryantal- gurme kategorisinde gösterilmekte.

Üst- biberiye, nane,

Orta- lavanta,

Alt- tonka fasülyesi, kahve, vanilya, paçuli, meyan kökü, kakao.

Thierry Mugler- A Men Pure Tonka- keskin, metalik ve yeşil kokan aromalarla açılıyor. Nane- mentol, ısırgan biberiye ve hatta içki vurgusu ( rom ) olabilir. Devamında buna tatlı lavanta katılıyor.

Thierry Mugler- A Men Pure Tonka isimli parfümün ikinci bölümünde, koku formatı tamamen değişiyor= Gurme notalar.

GURME NOTALAR=

Önce şekerli- tatlı aromalar geliyor. Baskın tonka fasülyesi, ana tema olarak dengeli tatlılığa sahiptir. Ancak bunu takip eden vanilya ve meyankökü, tatlılığı yükseltip çok şekerli hale getiriyor.

Sonra tozlu- tatlı tarzda kakao- kahve- çikolata troykası sahne alıyor. Burada da tatlılık dengeli olmakla, memnun edici boyutlardadır.

Thierry Mugler- A Men Pure Tonka isimli parfümün son bölümünde, tatlılığın kararsız şekilde yükselip alçalarak dalgalanması, hem burun, hem de zihin algısı açısından yorucu olabilmektedir. Bu nedenle tene dengeli sıkılmasını tavsiye edeceğiz...

Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam için idealdir. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde kullanılır. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Fark edilirliği her zaman yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende, güçlü şekilde iki gün kalıcılık yapmaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder