16 Haziran 2022 Perşembe

Parfums de Marly- Athalia EDP / 2016

 















Parfums de Marly- Fransız niş parfüm şirketidir. Bugün, Parfums de Marly- Athalia isimli bayan parfümünü konu olarak belirledim. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar, amber ve gurme notalar barındırıyor. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, kuru, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösterilmiş.

Üstte portakal çiçeği, ortada iris ve alt notalarda beyaz misk ve amber aromaları açıklanmış.

Parfums de Marly- Athalia isimli parfümün başlangıcı tatlı- şekerli meyveler ve turunçgillerle olmuştur. Ahududu, çiçek, kuş üzümü, aslan meyvesi, çarkıfelek meyvesi, bergamot ve mandalina sayılabilir. Parfümün bundan sonrasını çiçeksi notalar domine ediyor : Kremsi çiçekler önce geliyor. Yasemin, şakayık, frezya ve lotus olabilir. Bunu pudralı çiçeksi notalar takip etmekte. İris, mimoza ve sümbülteber tahmin ediyorum. Çiçeksi notaların son fazında, yeşil ve ferah kokan menekşe, tematik bir koku formu olarak hemen tanınıyor. Yanında portakal çiçeği olabilir. Çünkü çiçekler burada oldukça ferah bir hale geliyor. Kapanışı odunsu notalar ( kuru ve tozlu paçuli ), tatlı ve yapay amber ve tatlı gurme notalar ( çikolata ) yapmıştır. 

Parfums de Marly- Athalia isimli parfümün meyveli- turunçgilli- çiçeksi notaları klasik şipremsi özellikler gösteriyor. Sonlarda da gurme notalar, buna farklı bir boyut getirmiştir. Yeşil kokan çiçeksi notalar hariç tutulursa, parfümün genelinde sıcak tonlamalar var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş bir akışkanlıkla tene yerleştikten sonra, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün süreyle kuvvetli kalıcılığı olduğu muhakkaktır. Tene dengeli sıkılmasını ( üç- dört fıs ) önereceğiz. Kalıcılık ve fark edilirlikteki yüksekliği ve tene dengeli dozaj verilmesi şartını gerektiren temel faktör, tatlı, şekerli, kremsi, pudralı ve nihayet yapay aromaların baştan sona hakim olmasıdır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünebilirsiniz. Sonbahar- kış sezonu, soğuk ve serin havalar ve akşam vakti için idealdir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder