25 Haziran 2022 Cumartesi

Attar Collection- Khaltat Night Attar EDP / 2016

 















Attar Collection- Birleşik Arap Emirlikleri kökenli niş parfüm markasıdır. Şimdi Attar Collection- Khaltat Night Attar isimli parfümü incelemek üzereyiz. Tatlı, ekşimsi, buruk, kekremsi, sıcak, yağlı, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, baharatlar, vanilya, gurme notalar, tütsü, reçineler ve odunsu notalar barındırıyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Tarçın, kiraz, vanilya, elma, paçuli ve beyaz misk aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapılacaktır. 

Attar Collection- Khaltat Night Attar isimli parfümün, baharatlı ve meyveli bir açılışı var : Kekremsi tarçın ve tatlımsı & ekşimsi ve buruk kiraz, vişne ve elma gayet net algılanıyor. Devamında bu hissiyat tatlı kırmızı meyveli tarçına dönüşüyor. Bunu oldukça yüksek tatlılıktaki vanilya ve gurme notalar ( baskın çikolata ) takip ediyor. Parfümün genel koku gidişatı ve birinci bölümü böyledir. Daha sonra ikinci bölüme geçiliyor : Tütsülü odunsu notalar ( baskın öd ağacı ), vanilya & paçuli, odunsu reçineler ( laden otu ) ve tekrar gurme notalar ( kakao ) aromalarının toplamda sıcak, tatlı ve yağlı koktuğunu söyleyebiliriz. Bu bölümde sıcaklık giderek artıyor, tatlılık yükselip şekerli hale çevriliyor ve bariz bir yapaylık görülüyor. 

Attar Collection- Khaltat Night Attar isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Biraz yavaş akışkanlıkla, özellikle ikinci bölümdeki aromalar tene acele etmeden yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapmaktadır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış bulunan yüksek tatlılık- şekerlilik, belli düzeyde yağlılık ve sondaki yapaylık nedeniyle fark edilirlik ve kalıcılık değerleri üst sınıra gelmiş, ancak tene dengeli sıkılması şart olmuştur. Sonbahar- kış sezonu, soğuk ve serin havalar ve akşam saatleri için idealdir. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülmelidir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder