28 Temmuz 2022 Perşembe

Yves Rocher- Cuir Vetiver EDT / 2016



























Yves Rocher- Fransa merkezli kozmetik markasıdır. Parfüm, vücut ve banyo ürünleri, cilt bakımı ve makyaj ürünleri tasarlamakta.

Yves Rocher- Cuir Vetiver isimli parfüm, vetiver ve deri temalı olarak dizayn edilmek istenmiş. Hermes- Terre D' Hermes parfümünün biraz daha hafif ve aromatik versiyonıu olarak, hafızamızda konumlanıyor. Aromatik otlar, odunsu notalar, yumuşak baharatlar bu parfümde yer alıyor. Deri grubunda gösteriliyor. Tozlu, yumuşak, bir miktar tatlı esintiler yapıyor.

Üstte vetiver, orta notada sandal ağacı, sedir ağacı, deri, alt notada ise tonka fasülyesi açıklanmakta.

Yves- Rocher- Cuir Vetiver isimini taşıyan parfümün, Hermes- Terre D' Hermes ile benzerliğinden bahsedelim... Aslında genel anlamda benzerlik vardır. Özellikle açılış ve orta katman, bu benzerliğe atıf yapmaktadır. Şöyle ki, portakal, kişniş, adaçayı tarzındaki tozlu ve buruk turunçgiller ve aromatik otlar açılışta bulunuyor. Bunun devamında, orta kısımda pembe biber ve muskat gibi hafif tozlu / biberli ve tatlımsı baharatları görüyoruz. Sonrasında koku formu biraz değişmekte. Çimensi, sucul ve yumuşak vetiver ve kremsi süet benzeri yumuşak bir deri notası baskınlaşıyor. Burada tatlılık yükseliyor. Ama rahatsız etmiyor. Tonka fasülyesini tahmin ediyoruz. Tozlu ve ferah sedir ağacı ve amberle kapanış olmaktadır. Kapanış bölümü, kendine özgü bir yol takip ediyor. Rafine, temiz, enerjik ve gayet akışkan aromaları beğenmekteyiz. Notalar katman halindedir= Aromatik- turunçgil, yumuşak baharat, deri- vetiver teması, odunsu notalar... Notalar görevleri tamamlanınca, yerini diğer notalara bırakmaktadır.



Yves Rocher- Cuir Vetiver- baharat, deri ve tonka fasülyesi aromaları ile sonbahar- kış mevsimine uygundur. Vetiver ve turunçgiller ile ilkbahar- yaz sezonuna yönelir. Kalıcılık ve fark edilirlik değerleri, kaliteli bir kolonya kadar olacaktır. Ne var ki, vetiver, deri, baharat ve tonka fasülyesi ile kalıcılık bir miktar artacaktır. Tene yakın durmakta. İlk anda güçlü fark edilirlik yapar. Bence günlük kullanıma ve her sosyal ortama uyum sağlar. Öğleden sonra, akşam, serin havalar bu parfümü kullanmak için uygun zamanlardır. Sabahleyin dengeli sıkmak gereklidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanablirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder