28 Ocak 2022 Cuma

Serge Lutens- Bapteme du Feu EDP / 2016


























''Duygularım akıcıdır. Sıvı balmumunun  bir kaba dökülmesi gibi. Bu zencefilli çörek gibi kokunun beni baştan çıkardığını bilirler...''

Serge Lutens

Serge Lutens- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Serge Lutens- Bapteme du Feu isimli parfüm hakkında kısaca yorum yapacağız. Tatlı, kremsi, yumuşak, hafif sabunsu ve pudralı ve biraz da hayvansal esintiler veriyor. Meyveler, baharatlar, deri, çiçeksi notalar, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Oryantal grupta gösteriliyor. 

Zencefilli çörek, pudralı notalar, mandalina, kunduz / misk yağı, osmanthus ve odunsu notalar gibi aromalara içeriğinde yer verilmiş.

Serge Lutens- Bapteme du Feu isimli parfüm, canlı ve ferah meyvemsi baharatlarla başlıyor. Harman halinde tatlı kırmızı meyveli baharatlar vardır. Çilek, böğürtlen, zencefil ve tarçın karışımını algılamaktayız. Hafifçe sabunsu çiçeklerle ( iris, yasemin ) orta bölüme geçiliyor. Daha sonra pudralı tonlamalar yoğunlaşacaktır. Bu durum çiçeksi notalardan da, pudralı verilmiş sandal ağacından da kaynaklanabilir. Devamında belirgin bir koku değişimi olmakta. Kremsi amber, yanık- sıcak tütsüler ve hayvansal deri aromaları bulunmakta. Hayvansal koku formuyla, parfüm tenden ayrılıyor. 

Serge Lutens- Bapteme du Feu- tatlı baharatlar, tütsüler, amber ve deri aromalarıyla Doğulu- Asyalı, meyveli ve sabunsu çiçeksi vurgularıyla da günümüz Modern parfüm anlayışını yansıtmaktadır. Tatlı, kremsi, pudralı ve hayvansal aromalar ten üzerinde zaman zaman yer değiştiriyor.

Koku düzleminde başlangıçtan sona değin, çok sayıda karakter değişimine sahne olduğunu görmekteyiz : Kırmızı meyveler, tatlı baharatlar, sabunsu çiçekler, sıcak- kremsi hayvansal notalar buna örnek verilebilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromalar iç içe geçip harmanlanmış haldedir ve sırasıyla tene yerleşir.

Derinlik ve konfor noktasında rafine ve ve temiz hissiyat vermesi açısından çilek, zencefil- tarçın, iris, tütsü ve amber vurguları en beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz aromalar oldu. Burası koku kalitesi olarak, parfümün geri kalan kısmına göre daha güzel ve memnun edicidir. Ayrıca bu bölümde nispeten dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülüyor.

Serge Lutens- Bapteme du Feu isimli parfüm, dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanımda, sosyal ortamlarda ve çok sıcak yaz günleri hariç, yılın diğer mevsimlerinde kendine yer bulabilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olmayı başarıyor. Fark edilirliği ilk anda yoğun ve güçlüdür. Sonra tene oturunca sakinleşmekte.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder