6 Ağustos 2022 Cumartesi

Guerlain- Aqua Allegoria Bergamote Calabria EDT / 2017

 















Guerlain- Fransız parfüm şirketdir. Bugün Guerlain- Aqua Allegoria Bergamote Calabria isimli parfümü incelemek düşüncesindeyim. Ekşimsi, buruk, tozlu, tatlımsı, yumuşak, sıcak ve ferah esintiler yapıyor. Turunçgiller, meşe yosunu, baharatlar, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Aromatik- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Üstte bergamot, turunç yaprağı, ortada zencefil, kakule, ve alt notalarda odunsu notalar ve beyaz misk aromaları açıklanmış. 

Guerlain- Aqua Allegoria Bergamote Calabria isimli parfümün başlangıcını meydana getiren turunçgiller canlı, ekşimsi, buruk ve tozludur. Bergamot, turunç yaprağı ve portakal sayılabilir. Sıcak, tatlımsı ve biberli baharatlar olan zencefil ve kakule, orta katmanı dolduruyor. Sade bir yumuşaklıktan başka özelliği olmayan odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve misk aromalarıyla sona geliniyor. Son fazda ferah ve yeşil kokan meşe yosunu var. 

Guerlain- Aqua Allegoria isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalacaktır. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Tene özgürce sıkılabilir. Yapaylık barındırmayan koku karakteri, koku gidişatını forse eden sıcak ve tozlu rayihalar ve baharatlı katman vesilesiyle kalıcılık yükseliyor ve tene özgürce sıkılabiliyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik aromatik- baharatlı kaliteli bir kolonya gibi düşünülebilir. Açılış kısmı şipremsi tarza yakındır. Az olmakla birlikte dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. 

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder