12 Ağustos 2022 Cuma

Guerlain- Oud Essentiel EDP / 2017



























Guerlain- Fransız parfüm ve kozmetik markasıdır. Bu markanın Les Absolus D' Orient koleksiyonuna ait bir çalışma olan, Guerlain- Oud Essentiel isimli parfümü inceleme konusu seçtim. Öd ağacı temalı olması istenmiş. Bunun yanında tütsü, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve deri barındırmakta. Sıcak, yapay, tozlu, kuru, pudralı, ilacımsı ve bir miktar sabunsu etkilerle belirleniyor. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- safran, sardunya,

Orta- öd ağacı, gül, sedir ağacı,

Alt- deri, tütsü, gayakum ağacı.

Guerlain- Oud Essentiel- gül sularını andıran bir açılış yapıyor. Sonra yeşil kokan ferah çiçeksi notalar geliyor. Orta bölümde pudralı kullanılmış gül- safran ikilisi bulunmakta. Parfüm olgunlaşınca, buna ilacımsı ve yapay öd ağacı katılacaktır. Kuru ve tozlu tonlardaki deri ve amber son kısmı domine ediyor ve kuru tütsü aroması ile kapanış gerçekleşiyor.

Guerlain- Oud Essentiel isimli parfümü koku karakterinin değişimi bakımından iki bölüme ayırabiliriz :

* Baskın notalar ve ana tema düzeyinde öd ağacı- gül- safran troykası ile klasik Arap parfümlerine koşut bir ilerleme gösteriyor.

* Yardımcı elemanlar olarak erkeksi çiçekler ( sardunya, iris ), deri, amber ve tütsü seçilmiştir.




Erkeksi yapıda olduğunu düşündüğümüz çiçekler başlangıçta yeşil- bitkisel karakterdedir. Ancak orta katmanda da etkisini sürdürmekte ve sabunsu karaktere çevrilmektedir. Parfümde daha sonraları öd ağacı ve misk notalarında bir sulandırılmış- seyreltilmiş hissiyat görülmekte. Yoksa alışılmış bir hayvansallık söz konusu değildir. Ayrıca tatlılık da pek yoktur. Onun yerine, erkeksi çiçeklerin yeşil- bitkisel ferahlığı kullanılmıştır.

Guerlain- Oud Essentiel- yağlı ve çabuk terleyen tende, kuvvetli biçimde gün boyu kalıcılık yapmakta. Fark edilirlik ilk anda yoğundur. Sonra sakinleşir ve tensel koku haline gelir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve partiler ile gece gezmelerinde kullanılır. Pudralı, yapay ve ilacımsı- kimyasal kokulardan ötürü, dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalma eğilimindedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder