18 Ekim 2022 Salı

Prada- Prada La Femme Intense EDP / 2017



























Prada- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Prada- Prada La Femme Intense isimli bayan parfümünü konuşacağız. Kremsi, pudralı, sabunsu, tozlu, yumuşak, tatlı- şekerli ve bir miktar ferah yapısı var. Çiçeksi notalar baskındır. Buna meyveler, vanilya ve odunsu notalar eşlik etmektedir. Oryantal- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst- frangpani, ylang ylang,

Orta- sümbülteber, portakal çiçeği, yasemin,

Alt- paçuli, vetiver, vanilya, iris.

Prada- Prada La Femme Intense isimli parfümü koku katmanlarına göre değerlendirmenin daha doğru olacağı kanısındayız :

Önce sabunsu- pudralı- kremsi katman devreye giriyor. Bu minvalde açılışta ylang ylang, sümbülteber ve kediotu gibi çiçeksi notaların varlığı hissediliyor. Yoğun ve hayvansal çiçeksi başlangıç, tozlu ve baharatlı esintiler de yapıyor. Burası klasik makyaj malzemesi, ruj ve fondöten kokularını akla getiriyor. Bu bölümün genel karakteri pudralı mor- sarı çiçek kombinasyonudur. Burun ve zihin algısını zorlayan bir yapı var.

Sonra kremsi- yumuşak / yeşil- tatlı ve şekerli- tropik katman kendini gösterecektir. Bu bölüm, parfümün orta ve alt koku gruplarını kapsar. Burada da gene çiçeksi notalar baskındır. Ne var ki, bu kez vanilyalı- yeşil çiçekler formuna  girmiştir ve çiçeksi notaların koku karakteri değişmiştir. Portakal çiçeği, yasemin ve iris gibi tahminler yapılabiliyor. Vanilya kremsidir. Çiçekler de kremsi- yeşil tonlarda gidip geliyor. Burada daha ferah ve enerjik yapısıyla genel beğeniye yöneliyor.

Prada- Prada La Femme Intense- son bölümde, bize ara nüans olarak tatlı ve tropik meyveleri sunuyor. Guava ve mango olabilir. Bununla birlikte kremsi odunsu notalar paçuli temalıdır. Ayrıca çiçeksi notalar ( iris ) ve vanilya da şekerlenmiş biçimde alt katmana inmektedir.

Prada- Prada La Femme Intense isimli parfüm yoğun ve güçlü pudralı- sabunsu- tozlu kokular içerdiğinden, tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Son bölümde yüksek tatlılık- şekerlilik hissiyatına dikkat edilmelidir. Nota geçişlerinin başarılı olduğunu söylemeliyiz. İdeal kullanım zamanı : Sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk havalardır. İdeal kullanım yeri : Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmeleridir. Fark edilirlik özellikle dışarıya karşı etkili ve yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla tene tutunur ve kuvvetlice eser.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Prada La Femme harika bir koku. Alıp götürüyor. Kalıcılığı çok iyi.

    YanıtlaSil