17 Ekim 2022 Pazartesi

Gucci- Guilty Absolute Pour Homme EDP / 2017



















Gucci- İtalyan moda markasıdır. Bu markanın deri temalı kokusu olan, Gucci- Guilty Absolute Pour Homme isimli parfüm hakkında aldığım notları yazıya geçiriyorum. Kuru, tozlu, sıcak, yapay ve kirli aromaları var. Hayvansal notalar ağırlıklı olmak üzere, odunsu notalar ve aromatik otlar bu parfümü şekillendirmekte. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor.

Üstte deri, ortada paçuli, selvi bitkisi, alt notada odunsu notalar ve vetiver var.

Gucci- Guilty Absolute Pour Homme- sade, basit ve minimalist bir yapıdadır. Açılışı paçuli tandanslı odunsu notalar ve aromatik otlarla ( fesleğen, selvi bitkisi, kişniş ) oluyor. Ahşapsı tonlamalar önemlidir. Paçuli, kuru ve odunsu verilmiş. Aromatik bitkiler de yeşil- çimensi ve ferah bir kokuya sahiptir. Başlangıcı bu nedenle beğeniyoruz. Devamında koku karakteri çok değişmiyor ve düz çizgide gidiyor. Orta bölümde kirli, hayvansal ve yapay deri teması var. Parfümün açılışı soğuk / serin tarzda yapılmış. Ancak, orta katmanda hayvansal notalarla birlikte sıcaklık başlıyor. Son kısımda yeşil kokan köksü odunsu notaları ( vetiver )  göreceğiz. Tekrar bir ferahlama ve serinlik var.

Gucci- Guilty Absolute Pour Homme- hayvansal notalar nedeniyle problemlidir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Diğer notalar, doğal ve kaliteli verilmiş. Notalar odunsu ve hayvansal aromalar biçiminde, kendi içinde harmanlanmıştır. Neredeyse hiç tatlılık yok. Aslında bu iyi bir şeydir. Çünkü, hayvansal notaların yanında, bir de aşırı tatlı aromalar olsaydı koku biçimi çok bozulurdu... Ferah aromatik otlar / odunsu notalar parfümün dengesini sağlıyor.

Gucci- Guilty Absolute Pour Homme- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Yavaş bir akışkanlık yapıyor. Hayvansal vurgularla tene yapışıyor, yakın kalıyor. Fark edilirliği ilk anda yoğundur, sonra sakinleşir. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı iki günü geçer.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder