11 Eylül 2022 Pazar

Prada- Prada L'Homme L'eau EDT / 2017























Prada- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Prada- Prada L'Homme L'eau isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, sabunsu, pudralı, tuzlu, yumuşak ve ferah yapısı var. Turunçgiller, amber, çiçeksi notalar, baharatlar ve odunsu notalar barındırmaktadır. Odunsu- şipre grubunda gösteriliyor.

Üstte zencefil, neroli, ortada iris, amber, alt notada sedir ağacı, sandal ağacı ve pudralı notalar açıklanmış.

Prada- Prada L'Homme L'eau isimli parfüm, birtakım aldehitler eşliğinde, bergamot ve limon gibi tatlı turunçgillerle açılıyor. Devamında zencefil ve kakule gibi biberli baharatlar var. Orta bölümde neroli ve yasemin tarzında yeşil kokan ferah çiçeksi notaları göreceğiz. Yavaş akışkanlıkla tene yakın kalma ritüelinden sonra, bu defa pudralı & sabunsu çiçekler ( iris- kediotu ) sahne alacaktır. Orta bölüm uzun sürüyor. Kapanışta gene pudralı iris var. Buna tuzlu amber katılıyor. Pudralı sandal ağacı, nokta vuruşu yaparak tene yapışıyor.

Prada- Prada L'Homme L'eau- çok az tatlılık vermekte. Daha çok pudralı, tuzlu ve sıcak yapısal düzen mevcuttur. Bu nedenle tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yetecektir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Aldehitler ve pudralı iris- sandal ağacı gibi yapay aromalara karşın, nota geçişleri başarılı olmuş. Yeşil- erkeksi çiçeklerden pudralı vurgulara kadar uzanan çizgide, kullanım skalası sonbahar- ilkbahar arası dönemi, soğuk havaları ve öğleden sonra- akşam saatlerini kapsar. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili kalıcılığı var. Fark edilirliği ilk anda yoğundur. Sonra sakinleşir ve tensel koku formuna geçer.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder