29 Ağustos 2022 Pazartesi

Roberto Cavalli- Florence EDP / 2017


























Roberto Cavalli- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi bu markanın bayan kokularından, Roberto Cavalli- Florence isimli parfümü inceliyoruz. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, turunçgiller, amber ve gurme notalarla şekilleniyor. Tatlı, kremsi, şekerli, sıcak, yumuşak, yapay ve bir miktar ferah yapısı var. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilmektedir.

Üst- mandalina, kuş üzümü,

Orta- portakal çiçeği, greyfurt çiçeği, ebegümeci tohumu,

Alt- paçuli, misk, amber.

Roberto Cavalli- Florence- kremsi tonlarda ve biraz ferahlık veren turunçillerle açılmıştır. Mandalina ve portakal hissediliyor. Orta bölümü çiçeksi notalar yönetecektir. Gene kremsi yönü ağır basan bu çiçekler yasemin, frezya ve portakal çiçeği olabilir. Kapanışta odunsu notalar, amber ve gurme hissiyat var : Tatlılık ve sıcaklık artmak koşuluyla sandal ağacı, yapay amber, tütsü (?) ve karamel olduğunu düşünüyorum.

Roberto Cavalli- Florence isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Yavaş akışkanlıkla tene oturduğunu farz edeceğiz. Çünkü kremsi çiçekler katmanında, uzun süre ten üzerinde sabit kalıyor. Yüksek tatlılık var ama nota geçişleri sorunsuz olmuş.

Roberto Cavalli- Florence isimli parfümün kremsi turunçgilleri geri planda ekşimsi rayihalar da barındırmaktadır. Çiçeksi aromalarda ise kremsi- tatlı vurgular iyice belirginleşmiştir. Bir de buna yüksek tatlılık yapan odunsu- ambersi- gurme notalar eklenince, toplu olarak şu görüşleri sunacağız :

- Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yetecektir. Böyle yapılmazsa burun ve zihin algısını zorlayabilir, baş ağrıtabilir.

- İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusu olmuş. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde kullanılabilir.

- Kalıcılık ve fark edilirlik performansı yüksek olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği özellikle dışarıya karşı güçlü ve yoğundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder