16 Ağustos 2022 Salı

Vertus- Monarch EDP / 2017



























Vertus- Fransa merkezli parfüm şirketidir. Şimdi Vertus- Monarch ( Hükümdar ) ismini taşıyan parfümle ilgili konuşacağız. Meyveler, baharatlar, vanilya, misk, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve gurme notalar koku bileşenlerini oluşturmuş. Tatlı, kremsi, yumuşak, tozlu ve ferah esintiler veriyor. Odunsu- baharatlı grupta değerlendirilebilir.

Üst- karabiber, ardıç meyvesi, limon,

Orta- yasemin, karanfil çeşnisi, selvi bitkisi,

Alt- odunsu notalar, meşe yosunu, reçineler, misk.

Vertus- Monarch- tatlı- kırmızı meyvelerin ( çilek- ahududu ) baskınlığında başlamakta. Hemen limonlu karabiber ve tatlı karanfil gibi ferah baharatlar geliyor. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Baharatları kremsi ve yumuşak beyaz çiçeksi notalar ( yasemin- manolya ) destekliyor. Devamında parfümde gurme tarzı bir tozlanma ve tatlanma meydana geldiğini düşündüren işaretler alıyoruz : Tozlu kakao- çikolata ikilisi olabilir. Yalnız daha sonra bu tatlanma ve şekerli hissiyatın, kremsi vanilya ve miskten (?) de kaynaklanabileceğini hesaba katmalıyız. Kapanışta yumuşak ve yeşil kokan odunsu notalar bulunmakta. Yeşil- bitkisel vetiver gayet hoş bir uygulama olmuş. Yumuşak sedir ağacı buna katılıyor.

Vertus- Monarch- günlük kullanım, sosyal ortam ve her mevsim için ideal bir kokudur. Tene özgürce sıkılabilir. Sondaki tatlı- şekerli hissiyat da beni rahatsız etmedi. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonrasında sakinleşip tene yakın durur. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde kalıcı olmakta. Aromalar kremsi çiçeklerle desteklenmiş meyvemsi baharat katmanı, vanilyalı- gurme notalar ve odunsu notalar olmak üzere katman halinde sırasıyla tene yerleşiyor. Aslına bakılırsa, kapanışa doğru yükselen tatlılığa rağmen birbiriyle uyumlu notalar takdir ediliyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder