22 Ağustos 2022 Pazartesi

Tiziana Terenzi- Foconero Extrait de Parfum / 2017


























Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm markasıdır. Bugün Tiziana Terenzi- Foconero isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, sabunsu, yumuşak, ferah ve enerjik yapısı var. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, ozonlu ve sucul hissiyat, odunsu notalar ve misk bu parfümü şekillendiriyor. Aromatik- akuatik grupta gösterilmektedir.

Üst- kimon, bergamot, misket limonu, kekik, ardıç meyvesi, lavanta,

Orta- tuz, ylang ylang, vadi zambağı, sümbül, ozonik notalar, kakule,

Alt- meşe yosunu, sandal ağacı, paçuli, vetiver.

Tiziana Terenzi- Foconero- turunçgillerle açılıyor. Bunların kremsi tonlamalar yaptığını anladığımızda, misket limonu ve bergamot tahminleri akla daha yakın olacaktır. Sonrasında yeşil kokan ferah aromatik otlar var. Bunlar çam esintileri gibi kokuyor. O zaman ardıç meyvesi, fesleğen ve adaçayı tahminleri yapacağız. Orta bölümde hafif banyo sabunları gibi kokan ve ozonlu ve sucul hissiyat da veren çiçeksi notalar hissettim. Sümbülteber, leylak ve ylang ylang olabilir. Son bölümde yumuşak misk ve odunsu notalar ( sedir ağacı ) var.

Tiziana Terenzi- Foconero isimli parfüm, kaliteli erkeksi limon kolonyasının içine aromatik otlar ve ferah çiçekler doldurulmuş gibi kokuyor. Turunçgiller kremsi ve enerjiktir. Aromatik otlar yeşil ve ferah yapıdadır. Çiçeksi notaların sabunsu hissiyatı dengelidir. Yumuşak ve köksü sedir ağacı beğenilmektedir. Kısacası dengeli tatlılık, uyumlu notalar ve tene özgürce sıkılabilme gibi avantajlar sunmaktadır. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Fark edilirliği tensel koku olmasıyla ilişkilidir. Gerçekten hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Yalnız çabuk terleyen yağlı tende biraz daha yüksek bir performansla, günün büyük kısmında tatmin edici kalıcılığı var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder