21 Ağustos 2022 Pazar

Amouage- Figment Man EDP / 2017





Amouage- Umman kraliyet ailesinin yönetimindeki niş parfüm markasıdır. Şimdi Amouage- Figment Man isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, buruk, yumuşak, ferah ve bir miktar tozlu rayihaları var. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya aromalarıyla biçimleniyor. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor. Ne var ki, yeşil / aromatik- odunsu yönü daha ağır basmakta.

Üst- limon, sardunya, pembe biber,

Orta- sandal ağacı, hayvansal notalar, vetiver,

Alt- laden otu, gayakum ağacı, dünyevî notalar.

Amouage- Figment ( hayâl ürünü ) Man- bence incir temalı tatlı ve gayet enerjik meyvelerle başlıyor. İncir meyvesi ve yaprağı baskın olarak hissedilmekte. Buna limon katılıyor. Daha sonra buruk ve ekşimsi meyvelere geçilecektir. Erik ve portakal olabilir. Orta bölümde tamamen erkeksi- yeşil çiçekler egemendir. Sardunya, lotus ve yasemin tahmin edilmekte. Bu bölümde ayrıca, çiçeksi notalarla beraber yeşil yapraklar, çimenler ve otlar karışım yapılmış. Kapanışa doğru yeşil kokan çimensi vetiver, neredeyse ana tema düzeyine yükseliyor. Tende kalan son aroma, kremsi vanilya olacaktır.

Amouage- Figment Man isimli parfüm, incir meyvesinin her daim bütün katmanlarda kendini gösterdiği bir çalışma teşkil etmekte. Gene baştan sona yeşil ve hatta sucul kokan ( çiçekler, bitkiler, vetiver ) bir yapısı olduğunu söyleyelim. Bu yönüyle kaliteli bir meyveli- yeşil kolonya havasındadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla algılanmaktadır. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Hızlı akışkanlıkla karakterini bulur. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder