5 Eylül 2022 Pazartesi

Vertus- Narcos'is EDP / 2017



























Vertus- Fransa merkezli kozmetik ve parfüm firmasıdır. Vertus- Narcos'is ismini taşyan parfümü değerlendiriyoruz. Gurme notalar, baharatlar, odunsu notalar, meyveler ve amber vurgusu bu parfüm için önemlidir. Kremsi, tatlı, yumuşak, pudralı ve tozlu esintileri var. Ben bu parfümü baharatlı- gurme grubunda göstermek istiyorum.

Üst- kahve, ravent bitkisi, mandalina, kakule,

Orta- mango, amber, zencefil,

Alt- ambergis, vetiver, şeftali.

Vertus- Narcos'is isimli parfüm, kakuleli kahve ( aromatik kahve ) vurgusuyla açılıyor. Sıcak, yumuşak, tozlu ama ferah başlangıç çok hoşumuza gitti. Devamında ara nüans olarak tozlu kahve aroması hissedilecektir. Orta bölümde meyvemsi notaları görüyoruz. Bunlar önce tropik meyveler ve sonra pudralı meyveler biçiminde anlaşılacaktır. Mango, guava ve mandalina kremsi tonlamalar yapıyor. Şeftali ve kayısı da biraz daha pudralı tarafa kayacaktır. Sonlarda çok güzel ve lüks bir baharatlı amber var. Zencefilli- biberli amber diyebiliriz. Buna kremsi vetiver eşlik edecektir. Odunsu notaların tamamen belirginleşmesiyle parfüm tenden ayrılıyor.

Vertus- Narcos'is isimli parfüm, pudralı meyvelerden dolayı dengeli sıkılırsa, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik bir koku olabilecektir. Bunun haricinde dengeli tatlılık ve genelde uyumlu notalar olduğu söylenebilir. Yavaş bir akışkanlıkla iki saat içinde tene oturmakta. Ambersi- odunsu bazlarla tene daha yakın kalmakta. Aromalar gurme tarzı- meyveli- ambersi & odunsu biçimde katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşmektedir. Çabuk terleyen yağlı ten baz alınırsa, kalıcılığı gün boyu etkili olabilmektedir. Bunda baharatlı amber ve gurme notaların rolü vardır. Fark edilirliği ilk anda yoğun ve güçlüyken, sonradan yumuşayıp sakinleşiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder