22 Eylül 2022 Perşembe

Tiziana Terenzi- Porpora Extrait de Parfum / 2017



























Tiziana Terenzi- İtalyan nişi parfüm markasıdır. Şimdi Tiziana Terenzi- Porpora isimli parfümü yorumlayacağım. Baharatlar, meyveler, çiçeksi notalar, tütsü, misk, odunsu notalar ve amber barındırmakta. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üst- gül, ahududu, tarçın, karanfil çeşnisi,

Orta- Bulgar gülü, haşhaş, tütsü, paçuli,

Alt- kestane, benzoin, amber, misk, mür reçinesi.

Tiziana Terenzi- Porpora- Meyveli- güllü baharatlarla başlıyor. Tatlı- kırmızı meyve tonları var. Ahududu ve çilek olabilir. Tatlı gül ve modern tatlı baharat vurgusu ( tarçın- karanfil ) önemlidir. Orta kısımda tatlı baharatlar sıcak tütsüler eşlik ediyor. Sonlara doğru sıcak tütsüler yerinde kalmak kaydıyla, gene buna sıcak odunsu notalar ( paçuli ) ekleniyor. Kapanışta sıcaklığın artmasında bir diğer etken de yapay verilmiş misk- amber kombinasyonudur.

Tiziana Terenzi- Porpora isimli parfümde ferah ve enerjik düzeydeki meyveli- güllü baharatları takdir ediyoruz. Parfüm açılıştan itibaren çok hızlı akışkanlıkla tene yakın duracaktır. Sıcak tütsüler ve odunsu notalar devreye girdiğinde, tene dengeli dozaj verilmesi ( üç- dört fıs ) gerekiyor. Çünkü son bölümdeki yapay amber baş ağrıtabilir. Aromalar genelde harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır : Meyveli- güllü baharat harmanı, sıcak tütsü- paçuli harmanı vs. Son bölüm haricinde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Fark edilirliği ilk anda dışarıya karşı yoğundur. Sonra yumuşar ve tensel koku formuna geçer. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Tarçın, tütsü, paçuli ve amber kalıcılık konusunda baskındır. Tene dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder