13 Eylül 2022 Salı

Amouage- Blossom Love EDP / 2017



























Amouage- Umman kraliyet ailesinin parfüm markasıdır. Arap parfüm sanatının seçkin örneklerini veriyor. Bugün Amouage- Blossom Love isimli kadın parfümünü yorumlamak istiyorum. Tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah bir yapısı var. Meyveli notalar, çiçekler, vanilya ve misk genel koku karakterini oluşturuyor. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, kediotu,

Orta- amaretto içkisi, ylang ylang, gül, kiraz çiçeği,

Alt- amber, tonka fasülyesi, vanilya, süet.

Amouage- Blossom Love isimli parfümde, açılış içkimsi- tatlı kırmızı meyvelerle ( kiraz- vişne ) yapılmış. Bunu çiçeksi harman takip ediyor. Şöyle ki, yeşil- bitkisel & yumuşak- kremsi beyaz çiçek karışımı var. Gül, yasemin, kediotu, frezya ve tropik tarzda ylang ylang olarak düşünüyoruz. Bize göre, yeşil kokan sucul ve ferah çiçekler ağırlıktadır. Son bölümde kremsi bademli vanilya ve misk hissedilmektedir.

Amouage- Blossom Love ( Çiçek Aşkı )- hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Kaliteli çiçeksi- meyveli- vanilyalı kolonya gibi düşünülebilir. Ne ki, çabuk terleyen yağlı tende, yoğun çiçeksi aromalarla gün boyu kalıcı olmaktadır. Fark edilirliği de ilk anda yoğundur. Sonra sakinleşir ve tensel koku haline gelir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Yoğun kremsilik de rahatsız etmez. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Sade,basit ve çok değişmeyen koku formuyla günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum: