16 Ocak 2021 Cumartesi

Vertus- Vanilla Oud EDP / 2015


























Vertus- Fransa merkezli parfüm şirketidir. Bugün, bu markanın vanilya temalı çalışması olan Vertus- Vanilla Oud isimli parfümden bahsedeceğiz. Tatlı, kuru, yumuşak, sıcak ve kremsi yapısı vardır. Baharatlar, reçineler ve öd ağacı temel koku nüanslarıdır. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmekte.

Üst- elma, bergamot, ravent bitkisi, safran,

Orta- kaşmir ağacı, öd ağacı, safran, siklamen, yasemin, gül, menekşe,

Alt- vanilya, öd ağacı, sandal ağacı, vetiver, karamel, tonka fasülyesi, gayakum ağacı, paçuli, sedir ağacı, misk.

Vertus- Vanillla Oud isimli parfümü koku gruplarına göre değerlendiriyoruz=

Vanilya, ana temadır. Parfümünün açılışında tatlı, orta bölümde kuru ve kapanış faslında da yumuşak- kremsi vanilya görülür.

Vertus- Vanilla Oud- karamelli yanık vanilya efektiyle açılıyor. Kısa süre içinde reçineli ve yapışkan hale geliyor.

Baharatlar, orta katmanda yumuşak ve tatlıdır. Reçineli sıcak baharat formundadır. Sonda ise hafifçe kendini belli eder.

Baharatlar derken, safran ve muskat gibi Arap tarzı baharatları kastediyoruz. Bunlar orta bölümde vanilyalı baharat formuna girmiştir. Son bölümde misk ve vanilyayla birlikte kullanılmıştır.

Öd ağacı pek baskın değildir. Orta bölümde reçineli baharatlarla birlikte harmanlanmıştır. Kuru ve ahşapsı kokmaktadır.

Yani kısaca Vertus- Vanilla Oud- karamelli vanilya, reçineli baharatlar ve kuru öd ağacı karışımlı bir kokudur. Özellikle karamelli- yanık- kremsi vanilya kullanımı ile gurme tarzı yansıtır. Koku karakteri çok değişmez, düz çizgide gider.

Vertus- Vanilla Oud- nota geçişlerinin uyumlu / başarılı olduğu, ama vanilyadan dolayı yüksek tatlılığın görüldüğü bir çalışmadır. Tene yapışan ve yakın kalan vanilya ve reçineler sebebiyle dengeli sıkılması gerekir. Böylece ideal bir sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava parfümü olduğu anlaşılır. Kapalı alanlarda ve çok sıcakta sıkılmaz. Daha çok, dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyllerde ve gece gezmelerinde kullanılır. Fark edilirliği her daim yüksektir. Çabuk terleyen yağlı tende, üç gün kuvvetli kalıcılık yapar. Yavaş akışkanlıkla tene oturur.

Markanın en fazla satan parfümü olduğunu da belirtelim...

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder