16 Şubat 2021 Salı

Nishane- Munegû Extrait de Parfum / 2015





























İstanbul' da yerleşmiş bulunan Nishane markası, kaliteli ve güzel parfüm çalışmaları yapmakta. Anladığım kadarıyla, her bir parfüm üzerinde titiz ve dikkatli deneyler yapmışlar ve bu parfümlerin lansmanı, fiyatlandırması ve piyasaya sürümü konusunda hiç acele etmemişler...

Nishane Munegû isimli parfümü konu alıyoruz. Bu parfüm, sıcak, tatlı ve gayet akışkan aromalar veriyor. Çiçeksi- odunsu/ misk grubunda gösteriliyor. Yumuşak baharatlar, odunsu bazlar ve koyu ve yoğun çiçeksi notalar ile biçimleniyor.

Aromaları da portakal, sedir ağacı/ kimyon, kakule, muskat, sardunya, ylang ylang/ paçuli, laden otu, buhur- tütsü, tütün ve amberli notalar olarak açıklanıyor.

Tozlu mandalina, kuru tütsüler ve hafif çiçeksi notalar başlangıcı oluşturmakta. Daha sonra kimyon ve zencefil bazlı biberli- yumuşak baharatlar sahne almakta. Orta katmana doğru, koyu erkeksi çiçekler fark edilmekte. Bu çiçekler baharatlıdır. Ve baharatlı çiçekleri biz, sardunya ve iris çiçeği işbirliği içinde tahmin ederiz. Baharatlı çiçekler, zencefil- kimyon tarzındaki baharatları da iyice kuvvetlendirmiş, daha sıcak ve yoğun hale getirmiştir. Son bölüme gelindiğinde, gene kuru tütsüler, yumuşak tütün, tatlı ve sıcak amber vardır. Bu aromalar da esas olarak reçineli odunsu notaların egemenliğini kabul etmiş görünür. Bu odunsu notalar kuru ve tozlu paçuli merkezinde, tütsü, sedir ağacı biçiminde özetlenebilir. Böylece bu bölüm daha sıcak, yoğun, güçlü ve tatlılık oranı biraz daha yükselmiş aromalardan oluşur.

Nishane- Munegû, gayet dolgun, zengin ve detaylı bir harmana sahiptir. Bu markanın en başarılı örneklerinden biri kabul edilmelidir. Tozlu, topraksı, tatlı, yumuşak nüanslar teninizde yer değiştiriyor. Bir yapaylık, sentetiklik hissetmedim. Doğal, rafine ve temiz olmayı beceren aromalar var. Ama yoğun ve güçlü yapısından ötürü dengeli sıkmalısınız.

Koku düzlemi= Narenciye- çiçek aromaları, tütsüler, biberli baharatlar, erkeksi çiçekler, reçineli odunsu notalar ( tütsü, sedir ağacı ), tütün, amber ve paçuli teması olarak özetlenebilir. Son kısım, paçuli teması denebilecek kadar, bu aroma tarafından domine edilmiştir. Notalar dengeli ve uyumludur. Orta bölümde baharat katmanı ile tene yerleşme başlar.

Derinlik ve konfor çizgisi= Kimyon- zencefil karışımı, amber, tütün ve reçineli genel odunsu bazlar olarak şekillenebilir. Bu aromaları çok beğendik ve takdir ettik. Gayet güzel, hoş, kalıcı ve değerli aromalar olduğunu söyleyelim. Odunsu notalardan paçuli, özellikle önemlidir. Çünkü lüks ve zengin bir amberle birleşmiştir.

Nishane Munegû için şu doneleri verelim= Sonbahar- kış, soğuk havalar, serin yaz akşamları için idealdir. Üç- dört defa fıslatmak yeterlidir. Fark edilirlik fazladır. Kalıcılık güçlüdür. Tende iki güne yakın kalıcılık yapar. Hatta reçineli odunlar, amber ve bir kısım baharatlar ile, tende iyice yağlı hale gelebilir. Kıyafete sıkmayın, leke yapabilir. Çoğu kişinin takdir edemeyeceği ve anlayamayacağı bir hazine teşkil eder. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Gene de açık hava partileri, gezmeleri çin daha uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder