1 Mayıs 2021 Cumartesi

Alfred Dunhill- Icon Absolute EDP / 2015



























Alfred Dunhill- İngiliz moda markasıdır. Alfred Dunhill- Icon Absolute isimli parfüm, öd ağacı, safran merkezli baharatlar ve deri notalarıyla klasik Arap parfümü özellikleri göstermektedir. Genel anlamda baharatlı ve odunsu/ ahşapsı nüanslar etkili olacaktır. Kuru, yağlı, sert, sıcak, acımsı, koyu ve yapay- plastik esintileri de bu görüşümüzü destekler niteliktedir. Bu nedenle günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Daha çok, konspet ve koleksiyonluk bir kokudur. Odunsu- baharatlı grubunda gösterilmektedir.

Üst- bergamot, karabiber,

Orta- safran, gül, yasemin,

Alt- öd ağacı, tütün yaprakları, deri.

Alfred Dunhill- Icon Absolute- ilacımsı ve tıbbî etkili öd ağacını başlangıca almış. Acımsı, yağlı, plastik ve kuru esintiler var. Safran tandanslı kuru baharatları, bunun devamında görüyoruz. Karabiber yardımcı elemandır. Kapanışta hayvansal notalar var= Yapay ve sentetik kuru deri notası, misk yağı ve gene yağlı öd ağacı aromaları var. Öd ağacı, ahşap vurgusuna yakın kullanılmış.

Alfred Dunhill- Icon Absolute- bence sınırlı bir tatlılık veriyor. Tene yerleşme döneminde, kuru baharatların tatlandığını düşünüyoruz. Yani çok fazla bir tatlılık yok. Genel koku itibariyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam parfümüdür. Notalar harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Yapay, yağlı, hayvansal ve ilacımsı etkiler yoğun olduğu için, notalarda bir uyum ve denge yoktur. Ama tene yavaş bir akışkanlıkla oturması iyi olmuş. Hiç olmazsa, dengeli bir sıkışla daha az rahatsız bir koku formu tutturulabilir. Çabuk terleyen yağlı tende, üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar. Fark edilirlik de her daim yoğundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder