22 Mayıs 2021 Cumartesi

Vertus- Oud Noir EDP / 2015



























Vertus- Ortadoğu pazarına yönelik kokular üreten bir parfüm ve kozmetik markasıdır. Vertus- Oud Noir isimli parfümü yorumlayacağız. Öd ağacı temalıdır. Biberli baharat, meyve, deri, odunsu notalar, çiçekler ve hayvansal notalar vermekte. Tozlu, tatlı, metalik ve sıcak rayihalar sunuyor. Odunsu grupta gösterilmiş.

Üst- limon, elma, greyfurt, safran, erik, ravent bitkisi,

Orta- siklamen, manolya, gül, sardunya, karanfil, iris, sedir ağacı, amber,

Alt- öd ağacı, vetiver, sandal ağacı, vanilya, kunduz yağı, paçuli, gayakum ağacı, misk.

Vertus- Oud Noir isimli parfümün yorumu şöyle olacaktır=

Tatlı meyve ve keskin turunçgil harmanıyla açılır. Greyfurt, elma, ekşimsi erik baskındır. Ferah, pozitif ve enerjik başlangıç beğenilmekte. Buna yeşil bitkiler ve sucul hissiyat gibi ara nüanslar eşlik ediyor.

Orta katmanda tatlımsı baharat & yumuşak kremsi çiçek sentezi var. Çiçekler daha baskındır, baharatlar geri plandadır. Çiçekler erkeksi tarzdadır. Siklamen, sardunya ve karanfil sayılabilir. Pembe biber ve safran, hafifçe bunların arasına karışmış. Tene oturma döneminde, bu sefer kadınsı- tozlu çiçekler sahne alıyor. Sümbülteber ve iris olabilir. Pudralı tonlar da egemendir.

Tozlu öd ağacı, tütsü ve hayvansal tarzdaki misk ve sandal ağacı, son bölümü oluşturuyor. Tozlu ve metalik paçuli ve sedir ağacı odunsu bazları temsil ediyor. Vanilya ile nispeten kremsi tonda bir kapanış yapılıyor.

Vertus- Oud Noir- son kısım hariç, dengeli ve uyumlu notalar veriyor. Ayrıca tatlılık da dengelidir. Ne ki, hayvansal biçimler son bölümde koku formunu bozmakta. Yapay ve sentetik hissiyat var. Sıcaklık da aşırı yükseliyor. Son bölüm ferah bir misk ve odunsu notalarla verilebilirdi. Öd ağacı ve tütsü kullanımı, buradaki tek başarılı noktadır.

Vertus- Oud Noir- açılış ve orta katmanı ile ( narenciye, çiçek ) günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Son bölümdeki yapaylık da düşünülerek, dengeli sıkılmalıdır. Hızlı akışkanlık ve çabuk tene oturma görülür. Tene oturunca sakinleşiyor. Fark edilirliği ilk anda yoğundur, sonra tene yakın durur. Yağlı ve çabuk terleyen tende, gün boyu kuvvetlice esiyor. Sonbahar- ilkbahar arasında kullanılır. Soğuk havalara ve akşam saatlerine de uyar. Notalar genelde harman halinde yapılanmış.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder