28 Nisan 2021 Çarşamba

Serge Lutens- Sidi Bel- Abbes EDP / 2015



























Serge Lutens- Fransız niş parfüm markasıdır. Serge Lutens- Sidi Bel- Abbes ismini taşıyan parfümü değerlendireceğim. Kremsi, tatlı, yumuşak, tozlu esintiler bulunur. Gül, amber, misk, öd ağacı, baharat ve bir miktar hayvansal nüanslar olduğunu düşünüyorum. Oryantal- odunsu grupta yer alabilir. Genelde Arap tandanslı parfüm havası vermektedir.

Tütün, balmumu, kimyon, deri ve vanilya gibi notalara yer verilmiş. Biz de bunlara ilaveler yapacağız.

Serge Lutens- Sidi Bel- Abbes- tatlı kırmızı meyveler ve içkimsi tütün aromaları ile başlamakta. Vişne, ahududu, kuş üzümü ve şarap notaları olabilir. İlk anda tatlılık yüksektir. Sonra normale döner. Yanmış tütün, ot ve saman kokuları ile belirginleşen tatlı baharatlar, orta bölümü domine etmekte. Karanfil, kimyon ve muskat olabilir. Gül, iris ve yasemin gibi yumuşak çiçekler de buna katılıyor. Son bölümde tatlılık artıyor. Vanilya ve misk olabilir. Yapay ve kirli aromalar kapanışta baskınlaşıyor. Hayvansal ve tozlu deri, öd ağacı ve amber burada etkilidir. Ayrıca aşırı sıcaklık görülür.

Aromalarda, hiç olmazsa son kısma kadar belli bir uyum ve denge vardır. Bununla beraber hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşir. Ne var ki, koku formu sonlarda bozuluyor. Dengeli sıkmak gerekir. Üç- dört fıs yetecektir. Kapalı alanlarda kullanılmaz.

Serge Lutens- Sidi Bel- Abbes- sonbahar- kış dönemi, akşam vakti ve soğuk havalar için uygundur. Çabuk terleyen yağlı tende, bir günü geçen kuvvetli kalıcılık yapar. Fark edilirlik ilk anda güçlüdür. Sonra tene yakın durur. Davet, kokteyl ve gece eğlencelerinde kullanılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seöip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder