4 Eylül 2021 Cumartesi

Amouage- Opus IX EDP / 2015























Amouage- Opus IX (9) isimli parfümü mağazada denedim= İlk anda baharat, odunsu notalar, aromatik bitkiler ve yumuşak beyaz çiçeksi notalar hissettim. Tene çabuk yerleşmekte. Sonra tenimde hayvansal notalarla kuruma eğilimi gösterdi. Hayvansal vurguların misk yağı ve deri notasından kaynaklandığını düşündüm. Keskin ve ilacımsı bir öd ağacı temasının da, hayvansal biçimlenmede katkısı olduğunu anladım.

Amouage- Umman kraliyet ailesinin sahibi olduğu bir markadır. Genellikle klasik Arap parfüm sanatının örneklerini gözümüzün önüne sermektedir. Bu minvalde tütsü, paçuli, hayvansal sandal ağacı, öd ağacı, misk, civet yağı, safran, zambak, gül, kimyon gibi bileşenleri parfümlerinde kullanmaktadır. Arap sanatının kokuları ağır ve ağdalı baharatlar, pudralı ve tozlu çiçekler ve hayvansal notalarla şekilleniyor. Bugün inceleyeceğimiz Amouage Opus IX- klasik bir Arap parfümü çalışmasıdır. Sıcak, yağlı, tozlu ve yoğun rayihalar vermektedir. Bir miktar tatlılık ve yumuşak esintiler vardır. Oryantal- baharatlı grubunda yer alabilir.

Amouage Opus IX- markanın Kütüphane Koleksiyonu eserlerinden biridir.

Üst- kamelya, yasemin, karabiber,

Orta- öd ağacı, deri, balmumu,

Alt- vetiver, ambergis, civet yağı.

Amouge Opus IX- bir harman ve sentezle açılmakta= Tütsü, misk ve yumuşak baharatlar ( kakule, zencefil ) açılışta egemendir. Tene hemen yerleşir. Sonrasında makyaj çantasına benzer kokular hissettim= Yoğun pudralı ve tozlu çiçekler ( manolya, yasemin ) bunda etkilidir. Bu dakikadan itibaren bu tarz çiçeksi notaların genel gidişata yön vereceğini göreceğiz... Devamında başlangıçtaki tütsüler tekrar belirginleşiyor. Tene yerleşme ve olgunlaşma safhasında, bu sefer hayvansal notalar baskın olacaktır= Deri, öd ağacı, misk, misk yağı daha fazla kendini belli eden hayvansal vurgulardır. Mumsu ve yapışkan amber ise ikinci sırada gelmektedir. Kirli, tozlu, ağır, yoğun ve yapışkan aromalar vardır. Elbette bir sentetiklik ve zorlanma hissedilmektedir. Kapanışı da bu notalar yapıyor. Ama kapanış fazında, ahşap tonlamasına çevrilen odunsu notaların parfümü bir nebze ferah ve enerjik hale getirdiğini söyleyelim...

Amouage- Opus IX- bu haliyle günlük kullanıma uymaz. Dengeli sıkmak gerekir. İki- üç fıs yeter. Konsept ve koleksiyonluk bir kokudur. Sosyal ortamlarda, sıradan insanların pek de iyi tepkiler vermeyeceği bir parfümdür. Bu parfümü kendinize saklamalısınız. Fark edilirliği her daim etkin ve güçlüdür. Kalıcılığı ise tozlu ve pudralı çiçekler ve hayvansal notalar sayesinde iki günü geçmektedir. Sonbahar- kış dönemi için uygundur. Soğuk havalar ve akşam saatleri için idealdir. Kapalı alanlarda kullanılması, beğenilmeme riskini beraberinde getirir. Akşam davetleri ve kokteylleri ve gece gezmeleri için düşünülebilir. Dış mekân ve dengeli dozaj önemlidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder