13 Şubat 2021 Cumartesi

Vertus- 1001 EDP / 2015


























Vertus- Fransa merkezli parfüm markasıdır. Genellikle Arap- Orta Doğu temalı parfümler üretiyor. Vertus- 1001 isimli parfüm de bunlardan biridir. Arap edebiyatının önemli eserlerinden Binbir Gece Masalları' na atıf yapmaktadır. Koyu, kirli, sıcak, tatlı ve yapay esintiler veriyor. Çiçek, baharat, misk yağı ve öd ağacı gibi bileşenlere sahiptir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- misket limonu, bergamot, zencefil, tarçın, kakule,

Orta- mimoza, karanfil, menekşe, iris, gül, manolya, sümbülteber,

Alt- amber, sandal ağacı, vetiver, vanilya, meşe yosunu, misk, kaşmir ağacı, sedir ağacı, paçuli.

Vertus- 1001- biberli- kuru baharatlarla başlıyor. Tarçın ve kakule olabilir. Bu uygulamayı güzel bulup beğendiğimizi söyleyelim. Baharatlarda tazelik ve ferahlık hissediliyor. Yalnız bu hissiyat çok kısa sürüyor. Hızlı akışkanlıkla orta bölüme geçiliyor. Burada hastane gibi kokan yapay çiçekler vardır. Baskın olan safranın yanında iris ve karanfil olarak tahmin ediyoruz. Bununla aynı koku formunda öd ağacı ve misk yağı ( hayvansal misk ) ile kapanış yapılmakta. Öd ağacı yağlı, ilacımsı, koyu ve yapay etkilerle belirleniyor. Çiçekler, öd ağacı ve misk yağının yapay ve sentetik oluşu, baş ağrıtacaktır. Dengeli dozaj verilmesi gerekir. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca bu nedenle günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz.

Vertus- 1001- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Çok sıcakta sıkılmaz. Öd ağacı ve hayvansal misk aromalarıyla tene yapışır ve kuvvetli fark edilirlik yapar. Çabuk terleyen yağlı tende, üç gün boyunca yoğun kalıcılık sağlar. Aromalar harman halinde iç içe geçmiş. Tatlılığın yapay öd ağacı ve belki de hayvansal miske eklemlenen vanilyadan geldiğini düşünebiliriz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder