19 Mart 2021 Cuma

Vertus- Bois et Cuir EDP / 2015



























Vertus- Fransa merkezli parfüm markasıdır. Şimdi Vertus- Bois et Cuir isimli parfüm hakkında görüşlerimizi belirteceğiz. Tatlı, yumuşak, kremsi ve ferah bir yapısı var. Meyveli, aromatik otlu ve vanilya bir koku formu sunuyor. Deri grubunda gösterilmiş. Ama meyveli tonlamalar daha baskındır.

Üst- bergamot, greyfurt, sarmaşık, adaçayı, elma,

Orta- amber, sedir ağacı, paçuli, yasemin, siklamen, lavanta,

Alt- öd ağacı, sandal ağacı, köknar balzamı, tonka fasülyesi, vanilya, meşe yosunu, deri, misk.

Vertus- Bois et Cuir- tatlı, kremsi ve ferah meyvelerle başlamakta. Greyfurt gibi turunçgiller baskındır. Bunu elma destekliyor. Sonrasında açılışla aynı koku formunda aromatik otlar ve bir miktar yumuşak çiçekler gelmekte. Adaçayı, kişniş, fesleğen ve lavanta karışımı var. Kapanış faslında bir bütün halinde- yeşil kokan yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve meşe yosunlu ferah vetiver var. Tonka fasülyesinden dolayı bu bölümde tatlılık yüksektir.

Vertus- Bois et Cuir isimli parfümde iki değişik koku formu görmekteyiz=

- Yeşil kokan aromatik bitkiler, odunsu notalar ve meşe yosunu, ortalardan itibaren bir harman oluşturuyor.

- Vanilya ve tonka fasülyesi gibi kremsi notalar, gene ortalardan başlayarak tatlılığı arttırıyor.

Vertus- Bois et Cuir- sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemi kokusudur. Tatlılık yüksek olduğu için, dengeli sıkılmalıdır. Bu şartla günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere uyacaktır. Tatlılık elbette yapay etkiler veriyor. Akışkanlık yavaştır. Tene tonka fasülyesi ile yapışır. Fark edilirlik ilk anda saldırgandır. Sonrasında sakinleşip tene yakın kalır. Kalıcılığı ise, çiçeksi- meyveli kolonya kadardır. Parfümde deri notasına hiç rastlanmaz.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Selam bu kokuyu denedim müthiş bi koku farklı sıradan değil keşke daha kalıbı olsaydı

    YanıtlaSil