4 Haziran 2021 Cuma

Amouage- Sunshine Man EDP / 2015



























Amouage- Arap parfüm sanatının önemli temsilcilerindendir. Amouage- Sunshine Man isimli koku, bugün incelenecektir.

Metalik, tozlu, kuru ekşimsi ve buruk rayihalar genelde hissediliyor. Tatlılık ikinci plandadır. Aromatik otlar, ekeksi çiçekler, turunçgiller ve bir miktar odunsu notalar ile şekillenir. Aromatik- turunçgil grubuna sokulabilir.

Üst- brandy içkisi, portakal, lavanta, ölmez otu,

Orta- bergamot, ardıç meyvesi, adaçayı,

Alt- tonka fasülyesi, vanilya, sedir ağacı.

Amouage- Sunshine Man- aromatik otlar, kuru meyveler ve metalik kokular gibi bir harman vermekte. Tenime ilk defa sıktığımda, bunları anladım. Tenime oturmasını bekledim ve sonra aromaları kendi zihnimde sıraya soktum...

Açılışın içkimsi kuru meyvelerle olduğuna karar veriyorum. Tam olarak, içki notalı ( birendi )- hafif tatlı kuru erik hissiyatı almaktayım

Sonra kuru ve metalik bir lavanta algıladım. Bu uygulama, bana Serge Lutens- Gris Clair parfümünün açılışını anımsattı. Aromatik otlar burnuma geldi. Aromatik otları lavanta kontrol ediyor. Adaçayı ve kişniş de olabilir. Aromatik otlar tozlu, buruk ve ekşimsi yapılanmış. Aslında bu bölüm biraz da yeşil kokan otlar / çiçekler olarak algılanmaya müsaittir. Çünkü lavanta ve adaçayı bunu düşündürüyor.

Aromatik otlarla beraber karışık olarak, turunçgiller var. Bergamot ve limonu tahmin ediyoruz. Bu turunçgiller de gene tozlu, buruk, ekşimsi ve biraz kirli verilmiş. Özellikle turunçgiller, şipre tarzına daha yakındır. Bir miktar tatlılık barındırıyor.  Aromatik otlarla tene yavaşça yerleşiyor. Son kısımda tatlılık biraz artmaktadır. Vanilya bunda etkilidir. Yapay odunsu notalar ( sedir ağacı ) ile tenden ayrılmakta.

Amouage markasının genel çizgisine uymayan bir parfüm olmuş. Aromatik otlar ve şipre turunçgiller, bu markada uygulama olarak pek görülmez. Klasik Arap notalarından ayrı bir geleneği işaret etmekle, genel beğeniye biraz daha yöneliktir.

Amouage- Sunshine Man- yoğun ve güçlü aromatik otlar ile, başarılı bir kalıcılık performansı gösteriyor. Tende bir güne yakın, hafif esintilerle kalıyor. Fark edilirliği başlarda yoğunken, sonra normale dönüyor. Tene yakın durup sakinleşiyor. Notalarda bir harman ve sentez vardır. Açılışta içkimsi erik notası kendi başınadır. Sonrasında aromatik otlar ve şipre turunçgiller iç içe geçerek, kaynaşır. Odunsu notalar da kapanışta ayrı bir böümü oluşturur.

Amouage- Sunshine Man- sonbahar- ilkbahar arası bir döneme uygundur. Yaz mevsiminde ve çok sıcakta sıkılmamalıdır. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Daha çok, açık hava partileri, davetleri ve gece gezmeleri için idealdir. Akşam ve soğuk hava kokusudur. Tene oturması geyet yavaştır. Notalarda bir dengesizlik ve uyumsuzluk var mı ? Bence, bütün notaların bilinçli bir tercih olarak ekşimsi, buruk ve tozlu verildiğini varsaymak daha doğru olur. Koku formları açısından başarılı bir çalışma olduğunu kabul edelim.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder