24 Kasım 2023 Cuma

Sospiro- Pasticcio EDP / 2022

 















Sospiro- İtalyan niş parfüm şirketidir. Şimdi Sospiro- Pasticcio isimli parfümü yorumluyorum. Çiçekis notalar, odunsu notalar, meşe yosunu, misk ve amber aromaları barındırmaktadır. Tatlı, yapay, ferah, serin, sıcak ve yumuşak yapıdadır. Çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- alıç, latin çiçeği, sümbül, gül, yeşil notalar, portakal çiçeği, bergamot, sardunya,

Orta- menekşe, zambak, yasemin, iris kökü, ylang ylang, gül, vadi zambağı, misket limonu,

Alt- sandal ağacı, kediotu, iris, sedir ağacı, meşe yosunu, misk, amber.

Sospiro- Pasticcio isimli parfümün başlangıcında yeşil / bitkisel aromalar bulunuyor. Yeşil ve ferah notalar ve yeşil çiçeksi notalar hissedilir. Sardunya, leylak, siklamen ve portakal çiçeği tahminleri yaptım. Bunu kremsi çiçekler takip ediyor. Yasemin, gül, frezya ve zambak olmalıdır. Ardından baharatlı çiçeksi notalar sahne alıyor. Karanfil, orkide ve ylang ylang algılanır. Çiçeksi notaların son bölümünde pudralı çiçekler yer alır. İris, kediotu, menekşe, sümbül ve nergis olarak sıralanır. Kapanış faslındaki aromalara değinelim : Tatlı ama yapay odunsu notalar ( sandal ağacı ), yeşil kokan meşe yosunu ve tatlı misk- amber ikilisi bu anlamdadır.

Sospiro- Pasticcio isimli parfümde yeşil ve ferah aromalar serin etkiler bırakıyor. Diğer aromalarda ise, aşamalı olarak yükselen sıcaklık görürüz. Çiçeksi katmanlar koku gidişatını forse eden yap taşlarıdır. Diğer aromalar ( sandal ağacı- amber arası ) yardımcı elemandır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Kremsi, pudralı ve yapay koku gruplarının fark edilirlik ve kalıcılığı arttırırken aynı zamanda tene dengeli sıkılmasını mecburiyet haline getirdiği aşikârdır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, serin ve soğuk havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder