15 Ağustos 2023 Salı

Dolce & Gabbana- Q EDP / 2022

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Dolce & Gabbana- Q isimli bayan parfümünden söz edeceğiz. Tatlı, şekerli, şuruplu, asitli, sabunsu, ferah, yumuşak, serin, sıcak ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar ve misk içeriklidir. Aromatik- meyveli kategorisinde gösterilmiş.

Üst- limon, kan portakalı, yasemin,

Orta- kiraz, kediotu,

Alt- misk, sedir ağacı.

Dolce & Gabbana- Q isimli parfümün açılışını meyveler ve turunçgiller yapıyor. Şekerli, şuruplu ve tatlı vaziyette çilek, kiraz, kan portakalı ve limon var. Meyveler baskındır. Turunçgiller biraz asitlidir. Orta katmanda baharatlar ve çiçeksi notalar yer almaktadır. Gene şekerli tarzda anason ve kakule olduğunu söyleyebiliriz. Çiçeksi notalar da sabunsudur. Yasemin, manolya, kediotu ve mimoza sayılabilir. Son bölümde şekerli misk hissediliyor. 

Dolce & Gabbana- Q isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunu takiben, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve biraz da boğucu denilebilecek bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılması tavsiye edilir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini oluşturan şekerli ve sabunsu rayihalar ve bundan kaynaklanan yapaylık nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Evet, neredeyse bütün aromalarda yapaylık var. Gene de bu yapaylık meyveli- turunçgilli açılış katmanında daha tolere edilebilir oluyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder