14 Ağustos 2023 Pazartesi

Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Femme Eau De Toilette / 2022

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Femme Eau De Toilette isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Sucul, ozonlu, tatlı, şekerli, kremsi, sıcak, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, hindistancevizi, vanilya, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve baharatlar bu parfümü şekillendirmekte. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- limon, yeşil elma,

Orta- ambrette ( misk ebegümeci ), yasemin, beyaz gül,

Alt- sandal ağacı, beyaz misk, amber. 

Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Femme Eau De Toilette isimli parfümün açılışına sucul, ozonlu, yeşil ve ferah kokan aromalar egemen olmuştur. Bunların içerisinde kremsi tonlarda turunçgiller ( misket limonu, bergamot ) ve hindistancevizi notaları önemlidir. Devamında gene yeşil ve ferah, ancak şekerli rayihalar veren çiçeksi notalar ( neroli, portakal çiçeği, zambak ) sahne alacaktır. Orta katmanın bir diğer koku grubu da tatlı baharatlardır. Tarçın- kakule ikilisini algılıyoruz. Sonlarda gene kremsi tarzda odunsu notalar ( vetiver ) ve vanilya var. Bu bölümde yapaylık hissettim.

Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Femme Eau De Toilette isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmekte. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı oldukça etkili bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli sıkılması zorunludur. Dört- beş fıs yeter. Fark edilirlik ve kalıcılığının yüksek olmasının ve tene dengeli dozajlanması şartının nedeni, parfümün neredeyse tamamını domine eden kremsilik, özellikle orta katmandan başlayarak artan şekerli tatlılık ve kapanıştaki yapaylıktır. Tene dengeli sıkıldığı takdirde serin yaz akşamlarında bile kullanılabilir. Çok sıcakta sıkılırsa boğucu ve bunaltıcı olabilir. Gene de ideal olanı, sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde, serin ve / veya soğuk havalarda ve akşam saatlerinde kullanmaktır. Dengeli dozaj verilmezse, orta bölümdeki şekerli çiçeksi notalardan itibaren baş ağrıtacaktır. Daha ziyade dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Turunçgiller ve hindistancevizi aromaları serin, bunu takip eden diğer bütün notalar sıcak esintiler yapıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder