3 Eylül 2023 Pazar

Narciso Rodriguez- Narciso Eau De Parfum Cristal / 2022

 















Narciso Rodriguez- ABD moda markasıdır. Bugün Narciso Rodriguez- Narciso Eau De Parfum Cristal isimli bayan parfümünün değerlendirmesi yapılacaktır. Turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, vanilya, amber, odunsu notalar ve reçineler barındırıyor. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak ve ferah yapıdadır. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- frezya, portakal çiçeği, bergamot, 

Orta- misk, gül, yasemin, beyaz çiçekler,

Alt- kaşmeran, sedir ağacı, benzoin, amber.

Narciso Rodriguez- Narciso Eau De Parfum Cristal isimli parfüm, şipremsi tarzda açılış yapmıştır. Tatlı, kremsi, yumuşak ve sıcak esintilerle turunçgiller ve çiçeksi notalar hissettim. Bergamot, limon, portakal çiçeği ve frezya olmalıdır. Sonra bunlar yeşil ve ferah kokan bir hale geliyor. Orta bölümde de kremsi tonlamalar yapan gül- yasemin- osmanthus troykası ile çiçekler devam edecektir. Tene oturma döneminde güllü- miskli çiçekler gibi yapısal bir düzen göreceğiz. Son kısımda kremsi ve sıcak kokıularla belirlenen odunsu notalar ( sedir ağacı ), vanilya ve amber vardır. Reçineli bir tatlılık da algılıyorum. Benzoin reçinesi olabilir.

Narciso Rodriguez- Narciso Eau De Parfum Cristal isimli parfümün bergamot- gül- sedir ağacı notaları üzerine oturtulmaya çalışıldığı belli oluyor. Diğer aromalar da ya yardımcı eleman ya da destekleyici / kuvvetlendirici unsur olarak düşünülmüş. Örneğin, portakal çiçeği notası bergamotu kuvvetlendiriyor. Vanilya ve amber vurguları da sedir ağacı notasına yardımcıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durma eğimindedir. En azından benim tenimdeki performansı böyle oldu. Fark edilirliği ilk anda tene yakın kalmasıyla belirlenirken, sonraki yarım saat içinde yavaş yavaş, kademeli olarak dışarıya doğru esiyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı olması, EDP formatında olmasına ve özellikle tene oturma evresinde kremsiliğin ve sıcaklığın yükselmesine bağlanabilir. Bu nedenle tene dengeli dozaj verilmeli ( dört- beş fıs ) ve çok sıcak havalarda sıkılmamalıdır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk / serin havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Koku karakterinde herhangi bir yapaylığa rastlamadım.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder