18 Eylül 2023 Pazartesi

Sospiro- Afgano Puro EDP / 2022

 















Sospiro- İtalyan niş parfüm firmasıdır. Şimdi Sospiro- Afgano Puro isimli parfüm hakkında görüş belirteceğim. Tütün, misk, vanilya, odunsu notalar, baharatlar, reçineler ve tütsü içeriklerine sahiptir. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üstte yeşil notalar, ortada paçuli, sedir ağacı ve alt notalarda tütün, misk ve vanilya aromaları açıklanmıştır.

Sospiro- Afgano Puro isimli parfümün açılışında ferah yeşil notalar var. Hemen ardından, yumuşak bir tütün aroması baskın hale geliyor. Orta katmana doğru, hafifçe biberli- tatlı baharatlar ( tarçın, karabiber ) ve bunları destekleyen kremsi vanilya sahne alıyor. Devamında tatlı tütün- tütsü kombinasyonu var. Son bölümde önce yumuşak odunsu notalar ( baskın yeşil kokan paçuli, sedir ağacı, vetiver ), sonra da daha yumuşak, ferah, sıcak ve aromatik biçimde tütün, tütsü, misk ve vanilyayla karşılaşmaktayız. Burada şekerli reçineler ( benzoin ) sınırlı bir yapaylık veriyor.

Sospiro- Afgano Puro isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yalnız orta bölümden itibaren tütün- tütsü- vanilya çizgisindeki notalar birbirini takip ediyor ve kendi aralarında yer değiştiriyor. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene biraz dengeli dozaj verilirse iyi olur. Altı- yedi fıs yeter. Baharatlar, tütün ve vanilya gibi koku içerikleri, genele yayılan tatlılık ve kremsi vanilya & şekerli benzoindeki sınırlı ama pek de rahatsız etmeyen yapaylığın da marifetiyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ve bu durum tene- şöyle birazcık dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Gerçekten de, kremsi vanilya ve şekerli reçineler ( benzoin ) hariç dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Tene dengeli dozaj verildiği takdirde günlük kullanıma, sosyal ortamlara sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyacaktır. Ayrıca serin yaz akşamları, dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanma opsiyonunuz olabilecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder