3 Ağustos 2023 Perşembe

Estêe Lauder- Beautiful Belle Magnolia Intense EDP / 2022

 















Estêe Lauder- ABD kökenli parfüm ve kozmetik firmasıdır. Şimdi Estêe Lauder- Beautiful Belle Magnolia Intense isimli bayan parfümü hakkında yorum yapacağım. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, baharatlar, deri, odunsu notalar, meşe yosunu, misk ve vanilya içeriklerine sahiptir. Tatlı, pudralı, sabunsu, kremsi, buruk, ozonlu, yapay, serin, yumuşak ve ferah esintileri var. Şipre- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst- menekşe yaprağı, mandalina, kakule, 

Orta- iris, manolya, paçuli,

Alt- misk, deri, sedir ağacı, vanilya fasülyesi.

Estêe Lauder- Beautiful Belle Magnolia Intense isimli parfümün ozonlu ve yeşil / bitkisel kokan aromalarla başladığını anladım. Turunçgiller, meyveler ve çiçeksi notalar var. Mandalina, armut, sardunya ve tematik menekşe algılanmakta. Buna kakule tarzında, aromatik- tatlı baharatlar eşlik etmekte. Bundan sonrasını, neredeyse kapanışa kadar yoğun pudralı kokular domine edecektir. Hatta tene oturunca, bariz bir sabunsuluk da olacaktır. İris, manolya ve sümbül gibi kadınsı çiçekler var. Buna deri ve odunsu notalar ( paçuli ) katılıyor. Sonlarda ise yeşil kokan meşe yosunu ve yapay bir tatlılığa meyleden misk- vanilya ikilisi var. 

Estêe Lauder- Beautiful Magnolia Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan diyebileceğimiz bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmakta. Tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Ortalarda itibaren kendini gösteren pudralı & sabunsu yapısal düzen ve kapanıştaki kremsi tatlılığa kayan yapaylık söz konusu olduğunda, elbette kalıcılık ve fark edilirlik yükselecek ama tene dengeli dozajlanması da gerek şart olacaktır. Ozonlu ve yeşil / ferah kokan aromaları beğendim. Nota geçişleri de başarılıdır. Bu haliyle sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk ve serin havalara ve akşam vaktine uyar. Dış mekân davet ve kokteyllerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder