7 Haziran 2020 Pazar

Byredo Parfums- Blanche EDP / 2009

 















Byredo Parfums Blanche EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Byredo Parfums- İsveçli niş parfüm markasıdır. Şimdi Byredo Parfums- Blanche isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Sabunsu, pudralı, yapay, serin, soğuk, yumuşak ve ferah esintileri var. Misk, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve aldehitler bu parfümü şekillendirmiş. Çiçeksi- aldehidik grubunda gösteriliyor.

Üst- aldehitler, gül, pembe biber,

Orta- şakayık, menekşe, portakal çiçeği,

Alt- misk, odunsu notalar, sandal ağacı.

Byredo Parfums- Blanche isimli parfümün açılışında kısa süreliğine aldehitler var. Sonra hemen yoğun sabunsu çiçeksi notalarla muhatap oluyoruz : Gül, menekşe, portakal çiçeği, şakayık, sümbül ve mimoza tahmin ediliyor. Bunu gene yoğun pudralılıkta misk ve sandal ağacı tandanslı odunsu notalar takip etmektedir. Son bölümde ise, yukarıda ismini saydığımız sabunsu çiçeklerin bu kez pudralıya çevrildiğini görmekteyiz.

Byredo Parfums- Blanche isimli parfüm, çok değişmeyen ve düz çizgide giden bir koku karakterine sahiptir : Çiçeksi notalar ana temadır ve sabunsu başlayıp pudralı rayihalarla parfümü sona getirir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, saldırgan ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Hatta iki- üç fıs yeter. Parfümü baştan sona domine eden ve yapaylığı nedeniyle ayrıca baş ağrıtan sabunsu ve pudralı koku grupları ( çiçeksi notalar, misk, sandal ağacı ) kalıcılık ve fark edilirliği çok yükseltiyor fakat bu durum tene dengeli sıkılması gerekliliğini ortaya koyuyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder