12 Haziran 2020 Cuma

Memo- Lalibela EDP / 2007



























Memo Lalibela EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Fransız kozmetik markası Memo' nun kokularının sosyal medyada çok fazla takip edildiğini görmekteyim. Bu konuda özellikle 7 Nota 1 Parfüm' ün referans gösterilmesi beni sevindiriyor. Memo markasının parfümlerine yaptığımız yorumların tıklanma rekorları kırdığını anlıyorum.

Memo Lalibela adlı parfüm, kadın kokusu olarak lanse edilmiş. Ama erkek kullanımına da yakın durmakta. Yoğun, güçlü, kalıcı ve sıcak esintiler veren bir koku karakterine sahiptir. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilmekte. Ne var ki, ben oryantal- çiçeksi kategoride olabileceğini düşünmekteyim. Hatta vanilya, kakao, hindistancevizi gibi notalarıyla gurme tarza bile yakındır...

Parfümde dengeli bir tatlılık her daim kendini belli eder. Yumuşak ve kremsi rayihalar mevcuttur. Baharat, çiçek ve tütsü vurgulara daha sonra açığa çıkar. Ancak ilginçtir, açılışı kakaolu- güllü orkide esintileriyle olmakta. Daha başlangıçta gurme / çiçeksi tonlamalar yapıyor. Burasını beğendim.

Memo Lalibela için açıklanan aromalar hayli karmaşık ve zengindir= Şakayık, hindistancevizi, orkide, kakao, gül, yasemin, paçuli, laden reçinesi, vanilya, tütün yaprağı, değerli ağaçlar, tütsü...

Genel olarak söyleyelim= Yumuşak ve kremsi çiçek harmanı var. Gurme- hindistancevizi notaları önemli yer tutar. Çiçeklerle karışmış halde yumuşak baharatlar, parfüm tene oturunca etkili olur.

Kakao- gül- orkide troykası, açılıştan sonra da, kendini ara sıra hatırlatıyor. Tene yerleşme yavaş olmakta. Bu dönemde yumuşak baharatlar sahne alır. Hindistancevizi, vanilya, beyaz çiçekler ( yasemin, frezya, gardenya, manolya ) hissedilmekte. Memo Lalibela' nın orta bölümü çiçeksi baharatlar ve vanilya egemenliğindedir. Hatta bu notalar sabit kalır. Sonra koku karakteri pek değişmez. Kapanışta ise tütsü, yumuşak bir öd ağacı, bir miktar paçuli var. Paçuli, kokuyu biraz acılaştırıyor.

Lalibela, Etiyopya' da tarihî bir Hıristiyan kentiymiş. Denizden yüksekliği 2500 metreden fazladır. Burayı önemli kılan unsur, 12. yüzyılda kayalara oyulmuş iki kilisenin varlığıdır. Bu yönüyle kentin çok sayıda turist çektiği söyleniyor.

Koku düzlemi= Kakaolu- güllü- orkide, gurme notalar, yumuşak çiçekler, tütsü ve odunsu notalardır. Akışkanlık yavaştır. Notalar dengeli, uyumlu ve rafinedir. Rahatsız edici şeyler yoktur.

Derinlik ve konfor noktası= Kakaolu- güllü orkide, tütsü ve paçulidir. Orkide kadifemsi ve egzotik baharatlı kokularıyla ve odunsu bazlar da yumuşak kullanımı ile beğenilmekte. Kaliteli, sofistike, zengin ve güçlü bir harman takdir edilir.

Memo Lalibela' nın kadınsı tarafı orkide, beyaz çiçekler ve vanilyadan kaynaklanıyor. Erkek kullanımına yakınlığı ise tütsü ve odunsu notalarla ilişkilidir.

Tene yerleştikten sonra pek sürpriz yapmaz. Düz çizgide, konfor kokusuna dönüşür. İlk sıkışta yoğun çiçek- yumuşak baharatlar ile saldırgan bir fark edilirliği var. Devamında tene yakın kalır ve ten kokusuna çevrilir. Kalıcılığı da beyaz ve çabuk terleyen tende gurme- baharat tandanslarıyla gün boyu sürmekte.

Sonbahar- kış dönemi, soğuk ve yağışlı havalar, akşam vakti, serin yaz günleri gibi zaman dilimleri bu parfümü kullanmak için idealdir. Açık hava gezintileri, davet ve kokteyllerde kullanılabilir. Konsept ve koleksiyonluk bir parfüm olur. Aromalar genelde yumuşak ve naif olduğundan, dozaj konusunda pek sorun olmaz.

Koku- 5 Kalıcılık- 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder