10 Ekim 2015 Cumartesi

Byredo Parfums- Black Saffron EDP / 2012

 















Byredo Parfums- İsveç merkezli niş parfüm firmasıdır. Bugün Byredo Parfums- Black Saffron isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, şekerli, yapay, plastik, buruk, pudralı, sabunsu, yumuşak, sıcak ve ferah rayihaları var. Turunçgiller, meyveler, misk, deri, çiçeksi notalar, aromatik otlar ve odunsu notalar barındırıyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- safran, ardıç meyveleri, greyfurt,

Orta- deri, menekşe,

Alt- ahududu, kaşmir ağacı, vetiver.

Byredo Parfums- Black Saffron isimli parfümün açılışını yapan buruk, pudralı ve sabunsu rayihaları çiçeksi notalar ( safran ) ve aromatik otlar ( ardıç meyvesi ) olarak açıklayabiliriz. Devamında ardıç meyvesini, gene çiçeksi notalarla ( menekşe ) beraber göreceğiz. Ancak bu defa yeşil ve ferah kokacaktır. Orta bölümün sonunda ise, meyveler ve turunçgillerle muhatap oluyoruz. Şekerli tatlılıktaki ahududu, kuş üzümü, greyfurt ve portakalı algılıyoruz. Kapanış bölümüne geldiğimizde plastik deri ve şekerli misk notaları yapaydır. Vetiver tandansı odunsu notalar da yeşil- bitkisel bir tarzı yansıtıyor.

Byredo Parfums- Black Saffron isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Oldukça yavaş bir akışkanlıkla, iki saat sonra tamamen tene yerleşecektir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Pudralıdan şekerliye kadar geniş yelpazede tonlamalar yapması ve son bölümdeki yapay deri- misk ikilisinin baş ağrıtma potansiyeli taşıması gibi etkenlerle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk ve serin havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder