6 Haziran 2020 Cumartesi

Byredo Parfums- Bal D' Afrique EDP / 2009



























Byredo Parfums Bal D' Afrique EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com 

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Önemli not : Byredo- Bal D' Afrique isimli parfümü yeniden yorumlama ihtiyacı duydum. Çünkü daha önceki uygulamada kokusu, tenimdeki diğer parfümlerle karışmış ve beni yanıltmıştı.

Byredo Parfums- İsveçli niş parfüm markasıdır. Bugün sizlere Byredo Parfums- Bal D' Afrique isimli bayan parfümünü tanıtacağım. Tatlı, ferah, kremsi, yumuşak veşekerli yapısı var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, meyveler, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Oryantal- odunsu kategorisinde gösteriliyor.

Üst- bergamot, limon, portakal çiçeği, marigold çiçeği, kuş üzümü,

Orta- menekşe, yasemin, siklamen,

Alt- amber, misk, vetiver, sedir ağacı.

Byredo Parfums- Bal D' Afrique isimli parfüm, tatlı turunçgillerle açılmış. Limon, portakal ve mandalina büyük oranda köpüklü ve enerijik rayihalar sunuyor. Geri planda tatlı tropik meyveler olacaktır. Guava ve mango tahimin ediliyor. Çiçeksi notalar, önce yeşil- bitkisel tarzda orta katmanı dolduruyor ve sonra tatlımsı- kremsi hale geliyor. Neroli, gül ve leylak olabilir. Sonrasında kremsi yasemin var. Kapanışa doğru sütlü vanilya, misk ve yumuşak odunsu notalar ( vetiver, sedir ağacı ) algılanmaktadır.

Byredo Parfums- Bal D' Afrique- şekerli- içkimsi tropik meyveler ve son bölümde biraz şekerlenen vanilya ile tene dengeli dozaj gerektirecek bir yapıdadır. Günün değişik zamanlarında ( sabah, öğle, akşam... ) farklı dozaj ayarlamalarıyla kullanılabilir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik bir karakteri vardır. Ayrıca odunsu notalardaki yapaylık dikkat çekiyor. Şekerli- tatlı- kremsi koku geçişleri biraz problemli olmuş. Buna karşın turunçilli- çiçeksi katmanlardaki uyum ve denge takdir ediliyor. Fark edilirliği sahibine dönük olarak yüksektir. Devamında hızlı akışkanlıkla tene yakın durmaktadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık sağlar.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder