4 Ekim 2018 Perşembe

Okyanus Esintileri ve Yosunlu Baharatlar ile Doğu Tarzı Bir Deneme : Shulton Company- Old Spice Original Cologne / 1938

 















Shulton Company Old Spice Original Cologne parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Shulton Company- ABD merkezli parfüm, kolonya ve erkek ve kadın bakım ürünleri markasıdır. 1934 yılında William Lightfoot Schultz tarafından kuruldu. 1938 yılında erkekler için Old Spice ( Eski Baharat ) serîsi tanıtıldı. Old Spice serîsi kokular kısa sürede çok bilinen ve satılan ürünler oldu.

Shulton Company- Old Spice Original Cologne isimli parfüm denizel notalar, yosun / meşe yosunu, baharatlar, çiçeksi notalar, amber ve tonka fasülyesi içeriklidir. Tatlı, kremsi, sabunsu, küflü, serin, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- muskat, yıldız anason, aldehitler, portakal, limon,

Orta- tarçın, karanfil, yenibahar, sardunya, kediotu, yasemin, 

Alt- benzoin, vanilya, misk, tonka fasülyesi, sedir ağacı, ambergris.

Shulton Company- Old Spice Original Colgne isimli parfümün başlangıcında deniz- okyanus ve yosun esintili kremsi tatlılık barındıran baharatlar yer alıyor. Anason ve tarçının baskın olduğunu düşünüyorum. Devamında sabunsu ve tatlımsı çiçeksi notalar gelmekte. Karanfil, yasemin, sardunya ve kediotu gibi çiçekler büyük ölçüde kadınsıdır. Kremsi tatlılıktaki vanilyalı amber- tonka fasülyesi- meşe yosunu troykası ile parfüm tenden ayrılıyor.

Shulton Company- Old Spice Original Cologne isimli parfümün biraz ayrıntılarına değinelim : Bir kere, yosun- meşe yosunu kokuları neredeyse baştan sona egemendir. Yosunlu baharatlar ve yosunlu çiçekler genel izlenimi oluşturmakta. Ancak açılıştan kısa süre sonra yosunlu- küflü- eskimiş baharatlar hissiyatına kapıldım. Ferah ve yumuşak başlayan baharatlar, sabunsu çiçeksi notalara geçildiğinde küflü ve eski hale geliyor. Hani, eski ahşap sandıklarda, naftalinlenerek yıllarda muhafaza edilen çarşaflar, nevresimler ve kıyafetler vardır... İşte Shulton Company- Old Spice Original Cologne ismli parfümde, orta katmana doğru yayılan baharatlar böyle eskimiş- küflenmiş bir kokuya sahiptir. Parfümde pek öyle bariz bir yapaylık yok ama eski baharatlar herkesin koku beğenisine hitap etmiyor.

Koku düzleminde denizel notalar,  yosunlu baharatlar, çiçeksi notalar, vanilya, amber, tonka fasülyesi ve meşe yosunu bulunmakta. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Oldukça hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende ise, üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır.

Derinlik ve konfor noktasında deniz / okyanus aromaları, özellikle açılışta kremsi tatlılık veren anason- tarçın, vanilyalı amber, tonka fasülyesi ve meşe yosunu mevcuttur. Bu saydığımız koku grubu, diğer aromalara nazaran daha yumuşak, ferah ve enerjik olmasıyla beğeniliyor. Ayrıca serin ( deniz, yosun ) ve sıcak ( baharatlar ) koku geçişleri ve kremsi tatlılık hoşumuza gitti.

Shulton Company- Old Spice Original Cologne isimli parfümde, fark edilirlik ve kalıcılığın yükselmesini temin eden şey, aslında yosun / meşe yosunlu baharatların ve çiçeklerin yoğun ve kesif kokusudur. Yoksa Cologne tarzındaki bir parfümden çok fazla kalıcılık ve fark edilirlik performansı beklenmez. Yoğun baharat ve çiçek kokuları rahatsız edebilir, bazı kişilerde baş ağrısı yapabilir ve uzun süreli kullanımlarda bıktırabilir. Ayrıca son bölümde vanilya- tonka fasülyesi marifetiyle tatlılık artmakta. Bu bakımdan tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk / serin hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder