13 Ekim 2018 Cumartesi

Acqua Di Parma- Mandorlo di Sicilia EDT / 1999


























Acqua Di Parma Mandorlo di Sicilia parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Acqua Di Parma- İtalyan parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bugün Acqua Di Parma- Mandorlo di Sicilia isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Markanın Blu Mediterraneo ( Mavi Akdeniz ) koleksiyonuna dahildir. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, sıcak ve bir miktar ferah esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, odunsu notalar ve gurme notalarla biçimleniyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösteriliyor.


Üst- frangipani çiçeği, portakal çiçeği, yeşil badem, yıldız anason, bergamot, portakal,

Orta- şeftali, kahvetaneleri, yasemin, ylang ylang,

Alt- vanilya, misk, sedir ağacı, sandal ağacı, Tolu balzamı.

Acqua Di Parma- Mandorlo di Sicilia isimli parfümün açılışında, şekerli olabilen kremsi meyveler vardır. Mandalina, şeftali, tatlı badem ve keskin yıldız anason meyvesi baskındır. Bütün bu aromalar keskin viski gibi içkimsi hissiyata yol açmaktadır.

Ara not : Yıldız anason isimli bir meyve gerçekten var. Kokusu da bir baharat anasonu çok andırıyor.

Açılışı çiçeksi notalar takip etmekte. Kremsi yasemin ve pudralı- sarı çiçek formunda ylang ylang baskındır. Aralarda tatlı kahve kokusu alıyorum. Son bölümde tamamen gurme notaların ağırlığını hissedeceğiz. İçkimsi vanilya, sütlü sandal ağacı, tekrar tatlı kahve, karamelli bisküvi ve / veya karamelize edilmiş reçineler sayılabilir.

Acqua Di Parma- Mandorlo di Sicilia- aslında yoğun tatlı & şekerli kokulara sahip olduğundan, kullanımı tecrübe isteyen bir parfümdür. Ayrıca pudralı ve kremsi yapısına ve özellikle gurme katmandaki şekerli yapıya dikkat ederek kullanılması gerekir. Tene dengeli sıkılacak. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcakta sıkılmayacak. Kapalı ortamda ( ofis, ev ) kullanılmayacak. Bir kere bunları söyleyelim... Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam vakti için uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Çabuk terleyen yağlı tende şekerli, kremsi ve pudralı tonlamalarla, iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya dönük olarak çok yoğundur. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yakın duruyor. Çünkü gurme notalarla yapışkan biçimde tene tutunuyor. Aromalar katman halindedir ( içkimsi meyveler, çiçeksi notalar, gurme notalar ) ve sırasıyla devreye girer. Meyveler ve gurme katman sıcaklığın arttığı bölümlerdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder