25 Ekim 2018 Perşembe

Xerjoff- Vintage Casamorati Mefisto EDP / 2009




























Xerjoff Vintage Casamorati Mefisto EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Xerjoff- İtalyan parfüm markasıdır. Bu markanın Vintage Casamorati koleksiyonundan bir parfüm, bugün tanıtılacaktır. Aslında Casamorati firması, bağımsız bir marka iken, Xerjoff tarafından satın alınmış ve kendi koku koleksiyonuna katılmış.

Xerjoff- Vintage Casamorati Mefisto isimli parfüm yorumlanacaktır. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçekler, meyveler, hafif baharatlar ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Kremsi, yumuşak, tatlı ve tozlu rayihalar mevcuttur. Turunçgil- aromatik kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- bergamot, greyfurt, mandalina, yeşil notalar,

Orta- baharatlı yağlar, kırmızı meyveler, ardıç meyvesi, çarkıfelek meyvesi, müge, gül, karanfil,

Alt- sedir ağacı, paçuli, yosun, amber, misk.

Xerjoff- Vintage Casamorati Mefisto kaliteli ve ferah bir limon kolonyası tarzındadır. Açılış ve genel gidişat böyledir. Kalıcılık ve fark edilirlik buna göre değerlendirilmelidir. Mandalina, limon, greyfurt ve portakal aromaları açılışta yoğundur. Tatlımsı, yumuşak, biraz asitli ve keskin, ama çok enerjik ve canlı bir başlangıç yapılmış. Gayet memnun kalıyoruz. Devamında aromatik otlar ve kırmızı meyveler geliyor. Sucul- yeşil bitkiler tanımı daha doğru olur. Kişniş, adaçayı olarak tahmin ediyoruz. Kuş üzümü, mersin ve böğürtlen gibi tatlı- kırmızı meyveler hissediyoruz. Meyveler daha baskındır. Orta bölümde erkeksi/ yeşil ve hafif baharatlı çiçekleri göreceğiz. Bunlar karanfil, lotus ve lavanta olabilir. Lavanta biraz tozlu ve buruktur. Son kısımda tozlu ama yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) baskındır. Gene yumuşak bir amber ve meşe yosunu algılanır. Böylece tenden ayrılır.

Xerjoff- Vintage Casamorati Mefisto- tam bir beyefendi kolonyası olarak tanımlanabilir. Turunçgillerin, aromatik bitkilerin, erkeksi- yeşil çiçeklerin ve odunsu notaların egemen olduğu- yüksek kaliteli, pürüzsüz, temiz ve centilmen tarzı kokusu, bu tanımlamayı hak ediyor. Son derece rafine, akışkan ve dengeli bir harmanı vardır. Tene çabuk oturur ve karakterini belli eder. Sade, basit ve gösterişsiz bir tarzdadır. Tene yakın kalıyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar veriyor. Tene bolca sıkılabilir. Günlük kullanımda tazelebilir. İlkbahar- yaz sezonu ve sosyal ortam kokusudur.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder