25 Nisan 2021 Pazar

Vertus- Amber Elixir EDP / 2015


























Vertus- Fransa merkezli parfüm markasıdır. Bugün, amber temalı Vertus- Amber Elixir ismi verilen parfümü inceleyeceğim. Harmanında çiçekler ve meyveler önemli yer kaplıyor. Kremsi amber de buna destek veriyor. Tatlı, yumuşak, sıcak ve ferah esintileri var. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor. Ne var ki, çiçeksi- meyveli- vanilyalı tanım, daha uygun olacaktır.

Üst- rom, karabiber, greyfurt, yavşan otu, kurutulmuş meyveler,

Orta- amber, safran, laden otu, kaşmir ağacı, sedir ağacı,

Alt- tik ağacı, sandal ağacı, tonka fasülyesi, kunduz yağı, misk.

Vertus- Amber Elixir- içkimsi tatlı meyvelerle başlıyor. Greyfurt, kayısı ve şeftali ve votka tahmin edilmekte. Enerjik ve metalik bir yapısı var. Orta kısımda yumuşak çiçeksi katman görülmekte. Safran ve yasemin baskındır. Son bölümde tatlımsı amber, kremsi tonka fasülyesi ve vanilya var. Tatlılık yükselip, yapay hale geliyor.

Vertus- Amber Elixir- daha ziyade kadın kullanımına yönelik gibi duruyor. Çiçeksi- meyveli- vanilyalı yapısı böyle düşündürüyor. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Aromalar katman halindedir ve sırayla hissedilir= Çiçek, meyve vs. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Hafif ve yumuşak aromalarından dolayı, çiçeksi kolonya tarzında kalıcılık yapar. Aynı minvalde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Son kısım hariç, dengeli ve uyumlu notalar var. Tene yerleştikten sonra, meyveli katman kremsi ve buruk yapıya çevriliyor. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder