25 Ekim 2015 Pazar

Alexandre J.- Golden Oud EDP / 2012





















Alexandre J.- Fransız parfüm ve kolonya markasıdır. Bu markanın The Collector- Toplayıcı serîsine ait olan Alexandre J.- Golden Oud isimli parfümü inceleyeceğiz. Kuru, tozlu, koyu, metalik, keskin ve ferah aromaları vardır. Öd ağacı temasıyla birlikte ahşapsı notalar harmanda önemli yer tutar. Turunçgiller ve yosun rayihaları yardımcı elemandır. Oryantal- odunsu grubunda gösteriliyor.

Üst-güneş notaları, mandalina,

Orta- vetiver, beyaz ahşap, sandal ağacı, menekşe, paçuli

Alt- misk, öd ağacı, meşe yosunu.

Alexandre J.- Golden Oud- ünlü İtalyan seyyah ve maceraperest Marco Polo' nun İpek Yolu seyahatlerinden esinlenmiş.

Başlangıçta, mandalina ve portakal olduğunu tahmin ettiğim keskin ve metalik turunçgiller mevcuttur. Sonra tek parça- katman halinde ahşapsı ve ağaçsı notalar hissediliyor. Devamında odunsu notaların arasından yeşil kokan ferah paçuli ve yosun rayihaları sıyrılmakta. Son olarak, kuru öd ağacı vurgusuyla, parfüm teninizi terk ediyor.

Alexandre J- Golden Oud- yavaş bir akışkanlıkla, zaman içinde tene yerleşiyor. Genelde ahşap teması vardır ve bu notalar parfümü domine eder. Ahşap teması her şeyden önce, kuru ve tozludur. Ne var ki, daha sonra, yeşil paçuli- çimensi yumuşak vetiver tarzında daha ferah odunsu notalar, bu genel biçimlenmeden ayrılır. Aromalar tene yakın kalır. Pek tatlılık yoktur. Yapay öd ağacı dışında, sorunlu bir nota tespit etmedik. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam için idealidir. Yoğun ve güçlü yapısından ötürü dengeli sıkılmalıdır. Açık hava- dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılır. Fark edilirliği ilk anda yoğundur. Sonra sakinleşir ve yumuşar. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapmaktadır.

Alexandre J.- Golden Oud isimli parfümün de içinde bulunduğu The Collector serîsi, Oryantalizm, çöl ve Fransız barok mimarîsi metaforlarından hareketle tasarlanmış.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder