22 Ekim 2015 Perşembe

Parfums MDCI- Chypre Palatin EDP / 2012


























Parfums MDCI- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Parfums MDCI- Chypre Palatin isimli parfümü değerlendirmeye girişeceğiz. Tozlu, ekşimsi, buruk, metalik, sabunsu ve pudralı kokular daha yoğundur. Tatlılık ve sıcaklık da barındırıyor. Çiçeksi notalar, baharatlar, vanilya ve meyveler bu parfümü şekillendiriyor. Şipre- meyveli grubunda gösteriliyor.

Üst- lavanta, laden otu, sümbül, kasnı otu sakızı, kekik, adaçayı, clementine, aldehitler,

Orta- iris, yasemin, gardenya, gül, erik,

Alt- sığla yağı, benzoin, tolu balzamı, vanilya, civet ( misk ) yağı, deri, costus, meşe yosunu, ölmezotu.

Parfums MDCI- Chypre Palatin- ilk anda yoğun sabunsu ve pudralı rayihalar salmaktadır. Kadınsı çiçeksi notalar açılışı domine etmektedir. Devamında buruk ve metalik hissiyat söz konusudur. Aromatik otlar ve turunçgiller olabilir. Bir müddet bekledikten sonra, başlangıçtaki çiçekleri sümbülteber, iris, gül, yasemin ve gardenya olarak tahmin ettim. Bergamot, adaçayı, fesleğen, lavanta ve çam reçinesi bunu takip etmektedir.

Nispeten orta kısımda da çiçeksi yapı pudralı ve sabunsu haliyle devam ediyor. Yalnız bu koku biçimine tatlımsı, buruk ve şekerli aromalar katılıyor. Erik, ahududu ve şeftali gibi tatlı ve mayhoş meyveler hissediliyor. Çiçekler biraz daha tatlı ve kremsi hale geliyor. Tarçın ve kakule gibi tatlı baharatlar mevcuttur. Pudralı vanilya ve hayvansal misk kapanışı yapacaktır. Son kısımda sıcaklık özellikle artıyor.

Parfums MDCI- Chypre Palatin- hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor ve karakterini hemen belli ediyor: Çiçeksi aromalar, vanilya ve turunçgiller pudralı, metalik, sabunsu, tozlu ve hayvansal kısmı oluşturuyor. Meyveler, baharatlar ve orta bölümde koku formu değişen çiçekler tatlı- şekerli, kremsi ve buruk tonlamalar veriyor. Orta bölümde tatlılık artıp şekerli yapıya çevriliyor. Son bölümde ise tatlılığın yanında hayvansallık da görülüyor. Pudralı, şekerli, tatlı ve hayvansal aromaların yapışkan biçimde tene oturduğunu / tene yakın kaldığını tespit etmekteyiz. Bu açıdan kalıcılık ve fark edilirlik gayet saldırgan olmakta. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapmakta. İlk anda fark edilirliği yüksek yoğunluktadır. Sonrasında sakinleşir ve tensel koku formuna geçer. Yalnız gün içinde, kendini sahibine ara sıra hissettiriyor.

Parfums MDCI- Chypre Palatin isimli parfümün tene tene dengeli sıkılması gerekecektir. Dört- beş fıs yeterli olur. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde ideal bir seçimdir. Pudralı, şekerli ve hayvansal vurgular burun ve zihin algısı için yorucu olsa da, notalar dengeli ve uyumludur. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır. Pudralı- sabunsu- metalik aromalar açılışta, şekerli- pudralı- kremsi aromalar orta bölümde, pudralı- hayvansal aromalar da kapanışta harmanlanır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder