4 Ocak 2013 Cuma

Perris Monte Carlo- Ambre Gris EDP / 2012




























Perris Monte Carlo- İtalyan parfüm firmasıdır. Bugün Perris Monte Carlo- Ambre Gris ismini taşıyan parfümü incelemek istiyoruz. Amber temalı olarak tasarlanmış. Odunsu nota, baharat ve hayvansal nota gibi koku nüansları var. Koyu, kirli, tozlu ve kuru esintiler yapmakta. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üstte artemisia, ortada gül, sardunya, alt notada sandal ağacı, sedir ağacı, amber, kumarin, vanilya, laden otu ve misk yer almakta.

Perris Monte Carlo- Ambre Gris- baharatlı amberle başlıyor. Buruk, ekşimsi ve tozlu bir açılış olmuş. Aslında başlangıçta yapay ve sentetik deri notasının olduğunu da düşünebiliriz. Baharatlar sardunya- iris gibi erkeksi çiçeklerden kaynaklanabilir. Devamında hayvansal- deri- amber kombinasyonu var. Tozlu ve topraksı odunsu notalar ( sedir ağacı- paçuli ) ve hayvansal bir amber kapanışı yapmakta.

Kokusu çok değişmiyor, düz çizgide gidiyor. Aromalar harman halindedir. Yani iç içe geçmiştir. Hiç tatlılık yok. Tamamen koyu, kirli ve hayvansal yapı var. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Yapay ve sentetik kokular baskındır. Bu haliyle de nota uyumu ve dengesi gibi şeylerden bahsedilemez. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Yapışkan aromalar tende egemen oluyor. Bu yüzden dengeli sıkılmalıdır.

Perris- Monte Carlo- Ambre Gris- sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk hava kokusudur. Fark edilirlik ve kalıcılık güçlüdür. Baştan sona fark edilir performansı var. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir günü geçmektedir. Ancak koleksiyonluk bir koku olarak değerlendirilebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder