17 Ağustos 2013 Cumartesi

Maison Francis Kurkdjian- Amyris Femme Extrait De Parfum / 2012

 















Maison Francis Kurkdjian- Fransız niş parfüm firmasıdır. Şimdi Maison Francis Kurkdjian- Amyris Femme isimli parfüm hakkında konuşacağız. Turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar, reçineler, vanilya, amber ve hindistancevizi sütü aromaları barındırıyor. Ekşimsi, buruk, tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, sabunsu, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- limon çiçeği, portakal,

Orta- amiris ağacı reçinesi, iris,

Alt- vetiver, misk, amber.

Maison Francis Kurkdjian- Amyris Femme isimli parfüm, ekşimsi ve buruk tarzdaki bergamot, mandalina ve portakal gibi turunçgillerle açılıyor. Bu, gene de olabildiğinde ferah bir başlangıçtır. Yeşil- bitkisel çiçeksi notalar ( limon çiçeği, portakal çiçeği, menekşe ) da bu ferahlığı devam ettiriyor. Kremsi tatlılıktaki yasemin ve şakayık gibi çiçekler tatlılığı yükseltiyor. Pudralı ve sabunsu kokan iris ve kediotu gibi çiçeksi notalar, sıcaklığı arttırıyor ve zihin ve burun algısı açısında boğucu olabiliyor. Şekerli amiris ağacı reçinesi, kremsi vanilya- amber ikilisi, zaten yüksek olan tatlığı gereksiz yere şekerli hale getiriyor. Ferah hindistancevizi sütüyle kapanış gerçekleşmekte.

Maison Francis Kurkdjian Amyris Femme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ne var ki tene yakın durmaktansa, dışarıya karşı yoğun bir boğuculukla fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Orta katmandan itibaren kendini gösteren kremsi, şekerli- tatlı, pudralı ve sabunsu rayihalar kalıcılık ve fark edilirliği yükseltmiştir. Ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Üç- dört fıs yeter. Zaten son bölümde ( reçine, vanilya, amber ) yapaylık da var. Bu haliyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder