28 Ekim 2015 Çarşamba

Alexandre J.- Silver Ombre EDP / 2012






















Alexandre J.- Fransız kolonya ve parfüm markasıdır. Değerli hammaddeler kullanarak, usta işçilik prensibiyle koku tasarlamaya önem veriyor. Koku kavramını, lüks nesneye dönüştürerek yeniden keşfetmek istiyor.

Alexandre J.- duyulara hitap eden mükemmel malzeme kullanımını hedeflemektedir. Kendisini, malzeme ve duyuların mimarı olarak görüyor.

Markanın Collector / Toplayıcı serîsinden, Alexandre J.- Silver Ombre isimli parfümü konu belirlemekteyiz. Tatlı, yumuşak, kremsii hafif ve sıcak esintiler yapmakta. Meyveler, odunsu notalar, baharatlar, tütsü ve amber teması bu parfümü yönetiyor. Oryantal- vanilyalı grubunda gösteriliyor.

Ahududu, limon, armut, elma, gül, buhur, karanfil, sandal ağacı, iris, safran, misk, paçuli, amber, vanilya ve beyaz ahşap gibi aromalar açıklanmış.

Alexandre J.- Silver Ombre isimli parfümü koku grupları bakımından inceleyeceğiz=

Tatlı meyveler= Ferah ve enerjik meyvelerin tatlı- kırmızı meyve tandanslı olduğunu düşünüyoruz. Ahududu, çilek ve armut sayılabilir.

Baharatlı amber ve tütsü= Orta bölüm, amber temasının devreye girdiği bölümdür. Yalnız tek başına değil- baharatlarla beraber şekilleniyor. Karanfil ve safran, yardımcı eleman olabilir. Buna yanmış tütsü efekti katılacaktır.

Amber= Tütsülü ama yumuşak bir amber, kapanışı domine ediyor. Buna kuru paçuli ( odunsu baz ) eşlik etmekte.

Alexandre J.- Silver Ombre- rafine, temiz ve dingin harmanıyla beğeniliyor. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Dengeli tatlılık ve ortalardan itibaren sıcaklık ( tatlı baharatlar ) görülmektedir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Kalıcılığı ise, sabah sıkarsın- akşama kadar kalır- denilebilecek kadar olmuş. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve her mevsim kokusu olarak düşünülebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder