16 Ekim 2015 Cuma

Ermenegildo Zegna- Javanese Patchouli EDT / 2012































İtalyan moda markası Ermenegildo Zegna, Essenze koleksiyonuna dahil, odunsu bazlı- modern bir parfüm çıkarmış= Ermenegildo Zegna Javanese Patchouli, adını Endonezya' nın Cava Adası' ndan alıyor.

Baharatlı, bitkisel, odunsu bazlı, turunçgilli ve paçuli temalı bir kokudur. Odunsu- baharatlı tarzdadır. Notaları paçuli, bergamot, pembe biber, sedir ağacı ve tonka fasülyesi olarak verilmiş.

Tozlu- topraklı ve yoğun paçuli ve ekşimsi bergamotla modern bir başlangıç yapar. Tatlı baharat/ hafif biber kaynaşması oryantal esintiler verir. Sedir ağacı merkezli bir kapanış vanilya/ badem vurgularıyla güçlenir. Ve odunsu reçineler parfüme son noktayı koyar.

Dengeli bir tatlılık hissedilir. Koku çok değişmez, düz çizgide ilerler. Sonlarda öd ağacı benzeri rayihalar alınır. Bu, sedir- tonka işbirliğinden olmalıdır. Zaten, tatlılık büyük oranda tonka fasülyesinden kaynaklanır. Parfümde bitkisel notalar da değerlendirilir. Bu his, başta ve ortalarda belirgindir. Kapanış gerçi sedir ağacı tonlamalıdır. Ne ki, paçuli kendini baştan sona gösterir ve koku karakterini forse eder.

Paçuli- tonka ekseninde tene oturma ve güzelleşme görülür. Bir noktadan sonra tene yakın durur. Diğer elemanlar arada bir etkisini gösterir.

Koku düzleminde paçuli- turunçgiller- baharat- odunsu notalar- vanilya- reçine var. Reçine, vanilya ve ağaçsı notalar iç içe geçmiştir. Rafine ve akışkan notalar alınır.

Derinlik ve konfor noktasında paçuli- tatlı baharat- sedir ağacı var. Bu aromalar çok beğenilmekte. Kalıcılık, güzellik ve kalite hissi bu çizgide toplanır.

Tatlı, ekşimsi, tozlu... tonlar beğeni ve güzellik duygularına olumsuz yansımıyor. Hatta bu durum, parfümün zengin, detaylı ve sofistike tarafıdır. Genel beğeniye uygundur ve bilinç seviyenizi yükseltecek bir yorumdur. Kalıcılık bir günü çok geçer. Fark edilirlik de bu anlamda başarılıdır.

Davet, gece eğlenceleri ve sportif faaliyetlerde sizi çok iyi temsil eder. Akşam ve serin hava parfümüdür. Sonbahar- kış zamanı düşünülmelidir, Paçulinin yoğunluğu, dengeli sıkış gerektirir. Koleksiyonunuza mutlaka ekleyin. Odunsu nüanslar ve pembe biber gibi hafif baharatlar parfümün modern tarafını işaret eder.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder