8 Mayıs 2013 Çarşamba

Iceberg Burning Ice EDT / 2012























Yanan Buz... Iceberg- Burning Ice.

Iceberg, İtalyan spor modasının temsilcilerinden bir marka olarak, modern tarzı yansıtan, ferah, dinamik bir kolonya üretmiş. Iceberg Burning Ice; narenciyeli amberi deniz notaları ile harmanlayarak, odunsu bazlı modern bir parfüm ortaya koymaktadır. Bu nedenle, bu parfüm önemlidir. Oryantal- fujer grubunda gösterilmekle birlikte, yumuşak baharat esintileri daha baskındır. Parfümün genelinde dengeli bir tatlılık ve aromatik biçimlenme değerlendirilmektedir.

Üst= Kakule, bergamot, elma,

Orta= Deniz notaları, adaçayı, paçuli,

Alt= Misk, amber, kaşmir ağacı, vanilya.

Başlangıçta baharatlı zencefil ve tatlı elma var. Yumuşak baharat ve meyveli tonlar...

Sonra aromatik otlar ve sucul- okyanus tabanlı notalar gelir.

Kapanışta yumuşak odunsu notalar ( paçuli ), misk ve vanilyalı kremsi amber hissederiz.

Ateş- su- odun anlaşması. Doğada özgür halde bulunan elementler... Sıcak ve yumuşak baharatlar, taze ve fresh aromatik otlar, serinlik veren su notaları ve amber gibi aslında doğada olmayan bir notanın ferah narenciye ve deniz suyuyla karışımı... 

Modern ve özgün bir parfüm.

Daha da ilginç olan ne, biliyor musunuz ?

Birkaç gün önce, modern amber temalı bir parfüm olsa ve oradaki amber, narenciye esintileri ve hatta tuzlu okyanus suyu ile harmanlansa acaba ne olur, diye düşünüyordum.

Biz amberi böyle bilmezdik. Yani, amber genelde tütün, tütsü, bal, baharat, reçine gibi Doğulu nüanslarla kombine ediliyor. Narenciye ve deniz tabanlı fresh bir amber, parfümlerde pek akla gelmez.

Ortalardan itibaren turunçgiller baskınlaşıyor ve sonlarda narenciye esintili ambere dönüşüyor. Sucul- aromatik hissiyat da amberi etkiliyor. Iceberg- Burning Ice- Yanan Buz' un özeti budur.

Tozlu- topraksı bir paçuli, parfümün odunsu bazlarını aromatik adaçayı ile birlikte kotarmışa benziyor.

Tatlı, tuzlu, yumuşak, soğuk, sıcak ton değişimleri var. Notalar, rafine, dengeli, akışkan ve harmanlanmış haldedir. Güzel, kaliteli ve hoş bir kolonya olmuş. Çöl sıcaklarında sizi kurtarır. Yaz mevsimine, günlük faaliyetlere yöneliktir. Hafif baharat, vanilyalı amber ve paçuli ile kalıcılık ve fark edilirlik yerine getiriliyor. Tene yakın duruyor. Bilip tanıdığımız modern kokulara benzemeyen tarafı, bu kompleks kolonyayı tercih edilir yapacaktır. Basit ve çok değişmeyen kokusu var. Tende kalıcılığı günün üçte birinde sürer ve hafifçe eser.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder