4 Ekim 2015 Pazar

Aramis- Gentleman EDT / 2012





Aramis markası 1964 yılında kuruluyor, ilk parfümünü 1966' da çıkarıyor. ABD merkezli kozmetik ve güzellik şirketi Estee Lauder bünyesinde yer alan bir markadır. Kurucusu E. Lauder, önce cilt bakım ürünleri satarak işe başlamış. Firmanın alt markaları Tommy Hilfiger, Michael Kors, Donna Karan vs.

Üstte= Laksa yaprakları, siyah biber, zencefil;

Ortada= Safran, kekik, sedir ağacı;

Alt= Kehribar, tütün yaprakları, laden reçinesi, amber.

Açılışı son derece doğal, canlı ve enerjik bir biçim almış. Keskin biber, yenibahar, karabiber ve zencefil. Bu bölüm sıcak ve rahatlatıcı tondadır.. Sonra devreye egzotik ve sıcak baharatlar giriyor. Buraya kadar bariz bir biçimde Burberry London etkilerini görmek mümkün. İlk sıkıştan 10 saniye sonra koku karakteri Burberry Sport'u hatırlatıyor. Baskın ve zengin odunsu notalar kendini belli etmekle beraber parfümün kendi özgün kişiliği meydana çıkıyor.

Koku düzlemini özetleyelim= Baharat çeşnisi- tütün- amber ve reçine notaları olmuş. Parfümün derinlik ve konfor noktası olarak, tütün- amber- reçine ( laden otu ) notalarını kabul edebiliriz. Tütün ve amber kullanımı ile deri merkezli dumansı bir hissiyat elde edilmekte ve bu, parfüme egzotik ve sıcak bir yorum katmakta. Tütün ve reçine düzleminde tütsü benzeri bir his var. Tütün- amber- reçine üçlüsüne baktığımızda, burası odunsu- amber temalı rayihalar vermekte. Ve bütün bu deri- odun- duman tonlamasının çok derinlerden hissedilen egzotik ve şifalı bir karışım olduğunu belirtmeliyiz. Alttan alta otsu notalar da alınmıyor değil. Odunsu notalar sedir ağacı merkezli olabilir. 

Özetle, parfüm odunsu-baharatlı bir yapıdadır. Baskın ve sıcak notalar yumuşak ve enerjik notalarla gayet başarılı şekilde harmanlanmış. Kalıcı ve sofistike bir kokudur. Tenimde 20 saat kadar kaldı. Üzerinde çalışılmış ve emek verilmiş. Kalite hissi üst düzeyde. Asla rahatsız edici değil. Fark edilirlik de başarılı olmakta. Dozaj konusunda sorun olmaz. Çünkü, günlük kullanıma ve her türlü sosyal ortama uyum sağlayan hafif ve fresh aromalar vardır.

 Doğunun baharatları ve Akdeniz coğrafyasının bitkilerinin karışımı ilginç ve özgün bir deneyimdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder