17 Haziran 2023 Cumartesi

Mont Blanc- Explorer Ultra Blue EDP / 2021

 















Mont Blanc- kırtasiye ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Alman markasıdır. Şimdi Mont Blanc- Explorer Ultra Blue isimli parfümü inceliyorum. Tatlı, kremsi, sıcak, yumuşak, ferah, sucul ve yapay esintileri vardır. Turunçgiller, hindistancevizi sütü, baharatlar, deniz tuzu, deniz notaları, amber ve odunsu notalar barındırmaktadır. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilmiş.

Üst- bergamot, pembe biber, egzotik meyveler,

Orta- deniz notaları, ambergris,

Alt- odunsu notalar, paçuli yaprağı, deri.

Mont Blanc- Explorer Ultra Blue- tatlı ve kremsi turunçgiller ( bergamot, mandalina, misket limonu ) ve hindistancevizi sütü aromalarıyla başlamıştır. Orta bölümdeki aromatik- sıcak baharatlar ( pembe biber, kakule ) gene tatlı ve kremsidir. Baharatlara deniz tuzu, deniz notaları ve sucul notalar eşlik ediyor / karışıyor ve son bölümdeki yapay tatlılık veren amber ve odunsu notalara ( paçuli ) kadar inerek sirayet ediyor. 

Mont Blanc- Explorer Ultra Blue isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Genele yayılan tatlı ve kremsi rayihalar rahatsız etmiyor. Ancak deniz tuzu ve yapay odunsu notalar ve amber biraz baş ağrıtabileceğinden tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Bu sayede günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uydurulabilir. Hindistancevizi sütlü turunçgiller ise, parfüme çok hoş tropik bir hava vermiş. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. EDP konsantrasyonunda olmasının etkisiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder